Subsidieadvies

Ben je van plan om te investeren in innovatieve productontwikkeling of het verduurzamen van je processen? Visioncoach, deskundig onderdeel van Visser & Visser, is gespecialiseerd in het ondersteunen van ondernemers bij het subsidiëren van de ontwikkeling van innovatieve producten. Wij maken het complexe subsidieproces overzichtelijker voor u, met bijzondere aandacht voor de WBSO-regeling die ondernemers stimuleert in het uitvoeren van Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O) en in het verlengde daarvan de fiscaal aantrekkelijke Innovatiebox.

MIT-subsidie en Leven Lang Ontwikkelen (SLIM)

De Nederlandse wetgeving kent diverse tegemoetkomingen om innovatieve ondernemers een handje te helpen. Hierbij ligt onze expertise ook bij het onderzoeken van de technische haalbaarheid van innovaties en het stimuleren van samenwerking in R&D-projecten via de MIT-regeling alsmede bij het stimuleren van 'een leven lang ontwikkelen' door middel van de SLIM-regeling. Onze adviseurs brengen jarenlange expertise mee en zorgen er niet alleen voor dat je deze regelingen optimaal benut, maar ook dat je administratie sluitend is. Zo kun je met vertrouwen investeren en innoveren.

Overige veelvoorkomende fiscale subsidieregelingen

Het landschap van subsidiekansen en -mogelijkheden kan complex en uitdagend zijn. Naast bovengenoemde regelingen zijn wij experts in diverse fiscale stimuleringsregelingen, waaronder:

  • Innovatiebox: profiteer van een verlaagd VPB-tarief op winsten uit innovatieve activiteiten.

  • EIA (Energie-investeringsaftrek): krijg extra aftrek op investeringen in energiebesparende technieken.

  • MIA (Milieu-investeringsaftrek) & VAMIL (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen): ondersteuning bij milieuvriendelijke investeringen.

  • KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek): stimuleer investeringen met aantrekkelijke aftrekopties.

Handige links voor subsidies

Voor ondernemers die proactief op zoek zijn naar mogelijkheden om hun innovatieve projecten en duurzame investeringen te ondersteunen, is Cocoon de ideale tool. Deze gebruiksvriendelijke online hulpbron biedt een helder overzicht van de bestaande subsidieregelingen, waarmee je jouw subsidiekansen kunt identificeren en benutten. Bezoek Cocoon om meer te ontdekken of vind direct alle subsidieverstrekkers van Nederland via de interactieve kaart op Cocoon Map.

Daarnaast is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een handige website voor alle informatie over subsidieregelingen. Voor een diepgaand inzicht in subsidies zoals de WBSO, Innovatiebox, SLIM subsidie en vele anderen, kun je terecht op de RVO-website: www.rvo.nl.

Hoe kan Peter jou helpen?

Peter Akkerman
Partner Visioncoach