International Business

Terwijl de wereld steeds kleiner wordt, groeien voor veel ondernemingen de internationale vraagstukken. Internationaal zakendoen biedt enorme kansen. Maar hoe ontwikkel je de juiste strategie? Hoe zorg je ervoor dat je aan de wet- en regelgeving voldoet? En hoe vind je de weg in een onbekende markt?

Team Internationaal van Visser & Visser is gespecialiseerd in internationale vraagstukken van ondernemers die over de grenzen heen ondernemen. Met meer dan 25 professionals uit de diverse disciplines binnen Visser & Visser is dit team een volwaardig serviceteam dat ondernemingen ondersteunt bij het internationaal zakendoen.

Hierbij maken we in hoofdlijnen onderscheid tussen twee klantgroepen: Internationale ondernemingen die zich in Nederland settelen en Nederlands ondernemingen met expansie naar het buitenland. Vanuit een multidisciplinaire aanpak staan we naast deze ondernemers bij de complexiteit die de internationale markt met zich mee kan brengen.

Internationale ondernemingen die zich in Nederland vestigen

Audit en Assurance
Accountancy
Tax
HR en salarisadministratie

Audit en assurance

Wij functioneren als component auditor in het complexe landschap van assuranceopdrachten. In nauwe samenwerking met buitenlandse partners en andere stakeholders zorgen we voor transparantie en betrouwbaarheid, en geven we de benodigde verklaringen af, bijvoorbeeld voor (internationale) subsidieprojecten die Europees geörienteerd zijn, zoals het Horizons-2020 project.

Accountancy

Onze rol als accountant strekt verder dan alleen het naleven van regelgeving. We zijn een betrouwbare partner die je administratieve last verlicht en inzicht biedt via overzichtelijke dashboards, waardoor buitenlands management en aandeelhouders vol vertrouwen kunnen sturen.

Tax

Ons deskundige team staat klaar om alle fiscale vraagstukken te behandelen, van invoer- en douanerechten tot BTW- en VPB-aangiften en vennootschapsbelasting. Vanaf de start van je onderneming begeleiden we je stap voor stap om te zorgen dat je fiscaal compliant bent. Daarnaast voeren we transfer pricing studies uit om ervoor te zorgen dat je bedrijf voldoet aan internationale verdragen.

HR

In de wereld van internationaal zakendoen zijn wij jouw partner voor alles op het gebied van personeelsbeheer. Of het nu gaat om grensoverschrijdende verloning, expatregelingen, verzuimbeheer of het verkrijgen van erkenning als werkgever voor personeel van buiten de EU, wij hebben de expertise om je te ondersteunen en te adviseren.

PrimeGlobal

Visser & Visser is jouw partner, waar je ook onderneemt op wereldschaal. Met onze expertise in internationaal belastingadvies en -wetgeving helpen we je bij het oplossen van complexe fiscale vraagstukken, waarbij onze focus ligt op de naleving van lokale wet- en regelgeving, terwijl jij tegelijkertijd efficiënt kunt opereren op de internationale markten.

Als trots lid van PrimeGlobal, een wereldwijd netwerk van toonaangevende accountants- en adviesbureaus, hebben we toegang tot een uitgebreid internationaal netwerk van professionals. Met meer dan 300 kantoren in 112 landen bieden we onze klanten een breed scala aan mogelijkheden om te ondernemen waar ze maar willen. Samen creëren we controle zonder grenzen, waardoor jouw internationale ambities werkelijkheid worden.

“Elke ondernemer die het avontuur in het buitenland aangaat, kan rekenen op onze expertise en op onze inzet.”
– Erik Klop, Belastingadviseur

Nederlandse ondernemingen met expansie naar het buitenland

Audit and Assurance
Accountancy
Tax

Audit and Assurance

Wij functioneren als Group auditor in een complex buitenlands landschap. Wij zijn jouw gids, je betrouwbare kompas die je door de uitdagende wereld van assuranceopdrachten leidt. Samen met buitenlandse accountants en management zorgen we voor een pragmatische auditaanpak, waardoor je met vertrouwen vooruit kunt.

Accountancy

Net zoals een architect een stevig fundament legt voor een gebouw, creëren wij de basis voor jouw internationale bedrijf. Met adequate rapportagestructuren en een goede governancestructuur bieden we controle over grenzen heen. We vertalen complexe verslaggevingsstandaarden en zorgen ervoor dat je compliant bent met buitenlandse regelgeving, in nauwe samenwerking met onze partners over de hele wereld.

Tax

Bij ondernemen in het buitenland is het vinden van de juiste fiscale structuur extra complex. Wij zijn hier om je te helpen deze te vinden, zelfs in de meest complexe situaties. Samen met onze buitenlandse partners gaan we de uitdagingen rondom transfer pricing aan, zodat je met een gerust hart kunt blijven ondernemen.

Je eigen grenzen verleggen

Als je internationaal zaken gaat doen, dan begeef je je niet alleen buiten de grenzen van het land waar je gevestigd bent, maar je verlegt ook de grenzen van je eigen ervaringen en expertise. Bij Visser & Visser ondersteunen we je daar graag bij. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een strategische route voor jouw internationale expansie, het afstemmen van de businesspropositie op nieuwe markten, of het opbouwen van leiderschap en teamontwikkeling om die groei te dragen, wij zijn er om jou daarbij te helpen. We voorzien jou van de nodige inzichten en ondersteuning om dit avontuur aan te gaan en vanuit het platform voor ondernemerschap bieden we je uiteenlopende trainingen, cursussen, kennis- en inspiratiesessies die jou helpen een succes te maken van het betreden van de internationale markten.

Hoe kan ons team jou helpen?

Wilbert Snoei
Director International Business
+31 622 562 489