Corporate finance

Wat is de waarde van een bedrijf? En is die waarde dan ook de prijs? Draait alles om geld of spelen er nog andere zaken een rol?

Bij overname of verkoop van een bedrijf is de waarde belangrijk. Maar er speelt meer. Is er al een bedrijf dat je wilt overnemen, of ben je nog op zoek? En als je gaat verkopen, hoe vind je dan een koper? Waar baseer je een prijs op en hoe voer je de onderhandelingen? Voordat de definitieve transactie plaatsvindt, moeten er veel vragen worden beantwoord en keuzes worden gemaakt. Visser & Visser begeleidt dat hele traject.

Vertrouwen is de basis 

De term ‘corporate finance’ lijkt voornamelijk om geld te draaien. Toch hebben wij de ervaring dat bij de aan- of verkoop van een bedrijf het vertrouwen in elkaar minstens zo belangrijk is. Dát vormt de basis voor een effectieve onderhandeling. Daarbij kijkt Visser & Visser verder dan een zakelijke overeenkomst. De trajecten die komen kijken bij een bedrijfsovername leiden uiteindelijk tot een band tussen mensen. Visser & Visser streeft daarbij naar een resultaat met enkel tevreden partijen.

“Klanten die terugkeren, dankbaar en met een nieuwe opdracht... Dat blijft mij inspireren. Dat is waarom ik dit werk doe.”
– REMCO KOUDIJS, SPECIALIST VERKOOP EN FINANCIERING
“In de dynamiek van de markt zien wij vooral kansen om kopers en verkopers te verbinden. Daarbij creëert de persoonlijke aandacht die wij voor mensen hebben vaak onverwachte openingen.”
– REMCO KOUDIJS, SPECIALIST VERKOOP EN FINANCIERING

De waardebepaling van jouw bedrijf

Bij het bepalen van de waarde van de onderneming is het van belang dat die waarde realistisch is. Dat vormt de basis voor een traject dat zal leiden tot tevredenheid bij alle betrokken partijen. Maar binnen dat realisme zoeken we naar maximale waardering. Dat doet recht aan alle inspanningen die zijn gedaan om de onderneming te brengen op het punt waar het nu staat. Samen met jou stellen we een bedrijfsprofiel op en maken we een plan van aanpak om die ondernemingswaarde te maximaliseren. 

Intensieve trajecten met intensieve begeleiding

De overname of verkoop van een bedrijf is een intensief traject. Vaak is het ook een traject van ontdekken, naar elkaar toe groeien en elkaar leren kennen. Visser & Visser begeleidt deze trajecten vanaf de eerste verkenning tot en met de daadwerkelijke bedrijfsoverdracht. Daarbij hoort het begeleiden van verkennende gesprekken, het vinden van een koper of verkoper, het bepalen van de waarde van de onderneming, het voeren van onderhandelingen en de uitvoering van organisatorische, financiële en fiscaal-juridische afwikkeling. Ook voor wat betreft bijkomende zaken, zoals HRM, vastgoedmanagement en integratie van financiële en operationele systemen biedt het platform voor ondernemerschap begeleiding, advies en inspiratie.

Financiering

Due Diligence

Arpentus

Visser & Visser heeft ‘Corporate Finance’ ondergebracht in Arpentus: een hoog specialistisch team dat autonoom en onafhankelijk opereert, maar ook gebruik maakt van aanvullende diensten van Visser & Visser. Arpentus draagt bij aan het platform voor ondernemerschap in de vorm van trainingen en kennissessies op het vlak van corporate finance.

Hoe kunen wij jou helpen?

Heb je een uitdaging, vraagstuk of wil je gewoon meer weten over onze dienstverlening? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je te helpen bij al jouw vraagstukken.

Jurgen Boer
Partner Arpentus
+31 651 114 891

Er is altijd een Visser & Visser vestiging in de buurt

We hebben 16 vestigingen verspreid over Nederland. Onze specialisten staat klaar om je met hun kennis en kunde vooruit te helpen.