Strategie en organisatie

Ondernemen vraagt om keuzes maken en beslissingen nemen. Dat doe je op basis van het doel van jouw onderneming en de route naar dat doel. Maar hoe neem je die beslissingen als je de route even niet meer ziet? Hoe zorg je dat je de juiste keuzes maakt? En op basis waarvan maak je die keuzes?

Als leider wordt er van jou verwacht dat jij de route bepaalt naar het doel van de onderneming. Jij bepaalt welke afslagen je neemt en je sorteert tijdig voor. Toch ken je als ondernemer ook de ‘rotonde-momentjes’. De momenten dat je even niet meer ziet welke route de beste is. Hoe voorkom je op zulke momenten dat je blijft ronddraaien? Hoe zorg je dat je dan de juiste keuzes maakt?

Een goede bedrijfsstrategie geeft energie

Door als ondernemer je doel en je strategie helder te hebben creëer je voor jezelf de ruimte, waarbinnen je onderneemt en de route die je wilt afleggen om je doel te bereiken. Dat geeft jou, je medewerkers en andere stakeholders context, houvast en focus. Het geeft duidelijkheid over de rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Het maakt je bewust van je sterktes en zwaktes en het geeft je zicht op de kansen en de risico’s die spelen in de markt waarbinnen je opereert. Een goede bedrijfsstrategie geeft energie en helpt je altijd vooruit.

Ontwikkeling, implementatie en continuering

Ondernemen op basis van een heldere strategie biedt dus veel voordelen. Maar het vraagt ook veel van een ondernemer. De ontwikkeling en implementatie van een bedrijfsstrategie vraagt kennis van vrijwel alle onderdelen van het ondernemerschap. Van leiderschap, HRM, digitalisering, duurzaamheid en innovatie, tot aan financiële, fiscale, juridische en natuurlijk operationele kennis. Daarnaast vereist het vasthouden aan die strategie consistentie, discipline en doorzettingsvermogen, ook in tijden van uitdagingen of tegenslag. Dynamiek en flexibiliteit zijn onlosmakelijk met het ondernemerschap verbonden, dus het continueren van een bedrijfsstrategie is ook een proces dat aandacht en onderhoud vraagt.

Platform voor ondernemerschap

Vanuit het platform voor ondernemerschap helpt en adviseert Visser & Visser ondernemers bij alle onderdelen van de ontwikkeling en uitvoering van een bedrijfsstrategie. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een strategie voor een nieuwe onderneming, het mee-ontwikkelen of aanpassen van een bestaande strategie of het adviseren bij de vele keuzes die onderdeel zijn van zo’n proces, Visser & Visser voorziet je van begeleiding, training en ondersteuning.

Strategie-ontwikkeling

Innovatie

Digitalisering & data

Duurzaamheidsadvies

Overheidsvraagstukken vertalen naar oplossingen

Inspiratiesessie | Ondernemerschap

Workshop Van Strategie Naar Merkstrategie

Woensdag 19 juni 2024
Workshop | Duurzaamheid

Workshop Duurzaamheid

Woensdag 05 juni 2024

Heldere strategie, tastbare resultaten

Een doordachte strategie vormt de kern van succesvol ondernemerschap. Het biedt niet alleen richting en focus, maar ook een draagvlak voor optimalisatie van bedrijfsprocessen, innovatie en groei. Bij Visser & Visser hebben we tientallen jaren ervaring met de uitdagingen en vereisten van strategieontwikkeling en -implementatie. Vanuit die ervaring, kennis en expertise ondersteunen wij ondernemers bij elke stap van dit proces, van het formuleren van een heldere strategie tot aan het omzetten hiervan in tastbare resultaten. Zo helpen we jou om je doelen te bereiken, je visie te verwezenlijken, en een sterke en duurzame toekomst voor jouw onderneming te creëren.

Hoe kan ons team jou helpen?

Heb je een uitdaging, vraagstuk of wil je gewoon meer weten over onze dienstverlening? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je vooruit te helpen bij al jouw vraagstukken.

Johan Visser
Partner
+316 513 427 715

Er is altijd een Visser & Visser vestiging in de buurt

We hebben 16 vestigingen verspreid over Nederland. Onze specialisten staat klaar om je met hun kennis en kunde vooruit te helpen.