KPI's en Reporting

Bestuurders en managers moeten zorgen dat hun organisatie "in control" blijft, wat alleen lukt door te sturen op de juiste, vaak niet-financiële, KPI’s. Maar hoe bepaal je deze? En hoe creëer je draagvlak zodat iedereen de geselecteerde KPI’s accepteert? In deze praktijkgerichte, incompany workshop behandelen we alle aspecten van het formuleren van effectieve KPI’s. We gaan van definitie tot implementatie en van ruwe data tot de uiteindelijke visualisatie. De KPI-workshop is waardevol voor iedereen die betrokken is bij een KPI-traject. Deelnemers aan onze workshop zijn vaak bestuurders, managers, business controllers, financieel managers, verantwoordelijken voor managementinformatie, CIO’s, directieleden of business consultants.

Arnoud van der Heiden
Prijs €175,- gratis voor relaties
Datum 30 augustus, Ridderkerk of incompany

Workshop KPI's en Reporting

Iedere organisatie streeft naar data-gedreven besluitvorming, waarbij beslissingen gebaseerd zijn op data in plaats van op gevoel. Om dit te bereiken, maken bedrijven steeds vaker gebruik van data-analysetools en dashboards met belangrijke Key Performance Indicators (KPI’s). Tijdens onze KPI workshop helpen we je te ontdekken welke KPI’s voor jouw organisatie waardevol kunnen zijn.

We beginnen met het identificeren van de relevante afdelingen en processen die meegenomen worden in de workshop. Vervolgens werken we, op basis van de bedrijfsdoelstellingen, naar een compacte en concrete set KPI’s. Hierbij bespreken we ook de beste manieren om deze KPI’s weer te geven en ontwerpen we een 'Solution Design' dat als basis dient voor verdere uitwerking. Dit ontwerp bevat gedetailleerde definities, de benodigde data, en de verantwoordelijke personen binnen de organisatie.

De workshop kan herhaald worden voor verschillende processen of afdelingen totdat de KPI ‘boom’ voor de gehele organisatie compleet is. Het is cruciaal dat de belangrijkste processen en stakeholders betrokken zijn, zodat zij zich verantwoordelijk voelen voor de KPI’s. Op basis van de resultaten van de workshop kan vervolgens het proces worden gestart om de technische uitvoering van de KPI-behoeften te realiseren.

In deze workshop bieden we een gestructureerde aanpak om jouw organisatie te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van effectieve KPI’s, wat leidt tot verbeterde besluitvorming en optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Programma

13.30 - 14.00 Inloop en Welkom

14.00 - 16.30 KPI's & Reporting Workshop

  • Van doelstellingen naar data

  • Bepalen van relevante KPI's

  • Ontwerp en definitie van KPI's

  • Informatie-architectuur met KPI's

16.30 Borrel

We sluiten de workshop af onder het genot van een hapje en een drankje.

“De KPI workshop is een aanrader voor iedereen die een dashboard wil laten ontwikkelen. Growteq heeft ons voortdurend uitgedaagd om te focussen op de waarde die onze datavisualisaties bieden aan onze eindgebruikers”

Over de spreker

Arnoud studeerde Bedrijfskunde aan de RSM Erasmus Universiteit en is partner bij Growteq. Hij heeft jarenlange ervaring met KPI’s, sturing en managementdashboards en is bij veel bedrijven een gewaardeerde gesprekspartner voor het gebruik van data in de organisatie. In zijn rol bij Growteq is hij verantwoordelijk voor commercie, marketing en het productportfolio. Al jarenlang begeleidt Arnoud nieuwe klanten, waarbij hij complexe vraagstukken weet te vertalen naar gebruiksvriendelijke oplossingen voor data-analyse, rapportages en business intelligence.

Spreker
Arnoud van der Heiden
Partner Growteq

Resultaat

  • Een concrete en compacte lijs van KPI's

  • Advies voor jouw KPI's en datavisualisaties

  • Een 'Solution Design' om later uit te werken

  • Een duidelijke scope voor een Proof of Concept (PoC) of nieuw dashboard

Schrijf je hier in

Wij verwelkomen je graag bij de workshop KPI's en Reporting. Laat hier je gegevens achter om een plek te reserveren.

KPI's en Reporting
Datum en locatie: 30 augustus, Ridderkerk of incompany
Prijs: €175,- gratis voor relaties
Trainer: Arnoud van der Heiden