Rentekorting microkredieten Qredits

 

De rentekorting op microkrediten gelden voor klanten van Qredits. Bestaande klanten van Qredits krijgen 6 maanden uitstel van aflossingen op hun lening. In die periode wordt de rente verlaagd naar 2%.
Kleine ondernemers en ZZP’ers die nog geen krediet hebben kunnen bij Qredits terecht voor het aanvragen van een lening of overbruggingskrediet. Dit kan tot 31 december 2020.

Kleine Kredieten Corona Garantieregeling (KKC)

Deze regeling is er speciaal voor kleine ondernemers die een relatief klein krediet nodig hebben. Binnen deze regeling staat de overheid garant voor 95% voor leningen van € 10.000 tot € 50.000. De provisie op deze regeling is 2%. De looptijd is maximaal 5 jaar en de rente maximaal 4%.

Om aanspraak te maken op de KKC moet een onderneming:

  • voor 1 januari 2019 al ingeschreven staan bij KVK,
  • een minimale jaaromzet hebben van € 50.000,
  • voor de coronacrisis voldoende winstgevend zijn geweest.

Verruiming Borgstelling MKB Kredieten (BMKB-C)

Met deze maatregel staat de overheid voor een groot deel (tot 90%) garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten, maar aan de financier (met name banken) niet genoeg zekerheden kan bieden. Hierdoor is het gemakkelijker om geld te lenen. Belangrijke voorwaarde is wel dat de onderneming in de kern gezond moet zijn. Dit wordt getoetst op historische cijfers. Deze regeling is toepasbaar op uitbreiding van bestaande financieringen of nieuwe kredieten en heeft een maximale looptijd van 4 jaar. Voor deze regeling is een provisie verschuldigd. Deze provisie was 3,9% maar is verlaagd tot 2% voor looptijden tot en met 8 kwartalen en tot 3% bij een looptijd van 9 tot 16 kwartalen.

De praktische (uit)werking van deze regeling is per bank verschillend. Neem hiervoor contact op met de contactpersoon van de bank.

Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering (GO-faciliteit)

Met de GO geeft de overheid een 50% garantie op bankleningen en bankgaranties. Het maximum per onderneming ligt tijdelijk op € 150 miljoen. Het kabinet ‘committeert zich om alle garantieruimte te verstrekken die nodig is’.

Neem ook hiervoor contact op met de contactpersoon van de bank.

Speciale regelingen voor start-ups, scale-ups en innovatieve mkb’ers

Voor de doelgroep start-ups, scale-ups en innovatieve mkb’ers zijn er speciale regelingen om aan kapitaal te komen. Dit type ondernemingen hebben vaak geen lange historie en zijn door hun innovatieve karakter vaak (nog) niet winstgevend. Hierdoor is het criterium om ‘in de kern gezond te zijn’ moeilijker aan te tonen.

Om deze ondernemingen toch aan kapitaal te helpen zijn er diverse mogelijkheden:

  • De Corona Overbruggingslening (COL) via Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen: kijk voor de meer informatie hier
  • Invest-NL - Tijdelijke Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scale-ups (TOPSS): kijk voor meer informatie hier
  • Uitstel van betaling op rente en aflossing voor verplichtingen in het kader van Vroege Fase Financierin (VFF) en InnovatieKrediet (IK): kijk voor meer informatie over VFF hier en voor IK hier
  • SEED Capital-regeling: hoger budget voor verkrijgen risicokapitaal start-ups: kijk voor meer informatie hier

Uiteraard denken wij graag met u mee, dus neem bij vragen gerust contact op met uw adviseur binnen Visser & Visser.

 

 

 

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur