Ik ben huisarts

Als huisarts ben je medisch beroepsbeoefenaar en ondernemer. Waarschijnlijk ligt je focus hierbij op professionele zorg voor jouw patiënten. Tegelijkertijd wordt ondernemerschap steeds belangrijker vanwege toenemende werkdruk en schaalvergroting. Een gezond rendement is hierbij uiterst belangrijk. Maar hoe doet je praktijk het ten opzichte van collega’s?

Wat bieden wij u?

Digitalisering efficiency in administratie en jaarrapportage

Ontzorging van je gehele financiële huishouding via een ICT-slag, waarbij koppelingen worden gelegd tussen je huisartseninformatiestysteem (Bijvoorbeeld Medicom, Promedico) en financiële administratie, waaronder salarisadministratie en bankkoppeling. Je krijgt de beschikking over een dashboard met de voornaamste kengetallen, waardoor vergelijking met andere praktijken mogelijk is. Dit dashboard doet tevens dienst als jaarrapport. Een innovatieve kijk op ondernemen! Ook krijg je de beschikking over een app, waardoor je kostenfacturen op eenvoudige wijze kunt scannen in de administratie. Zo zijn ze in het dashboard zichtbaar. Daarmee is je praktijk in control door juiste stuurinformatie.

Kennis van de branche

Binnen Visser & Visser hebben wij een Branchegroep Zorg, waardoor wij kennis hebben van de branche waar je je als huisarts in bevindt. Wij werken met een interdisciplinair team bestaande uit accountants, fiscalisten, HRM-adviseurs, BTW-specialisten en ICT'ers. We kennen de wetten en regels, de macht van de verzekeraar, de bekostiging en de tarifering.

Groot netwerk met spelers in de branche

Wij werken samen met spelers in je branche, brancheverenigingen (LHV), banken en projectontwikkelaars. Wij zijn lid van de Expertgroep Medisch van de Samenwerkende Register Accountants, waardoor onze kennis geborgd is. Juist door het netwerk zijn wij in staat om huisartsen snel en adequaat bij te staan bij bijvoorbeeld financieringsvraagstukken.

Specifieke kennis en ervaring

Als totaaladviseur hebben wij specifieke deskundigheid bij de totstandkoming van een gezondheidscentrum. Wij pakken daarin vaak de totale financiële regie en zorgen voor procesondersteuning en financiering. Ook hebben wij specifieke ervaring op het gebied van praktijkoverdracht en -opvolgingsvraagstukken.

Vier speerpunten

Wat zijn de belangrijkste actuele adviesthema’s bij huisartspraktijken? De leden van de SRA-Branche Expertgroep Medisch en vertegenwoordigers van ABN AMRO kwamen gezamenlijk tot vier speerpunten. Bekijk hieronder de special.

Hoe kan Jan jou helpen?

Jan Ruitenbeek
Accountant
+31 682 458 629

Apotheek Almere Haven: 'Een betrokken en rationele partner is onmisbaar'