Ik wil de groeikansen voor mijn advocatenkantoor benutten

Het is leuk als er steeds nieuwe cliënten komen en de omzet groeit. De declarabele uren nemen toe en de dossiers stromen binnen. Je komt dan voor een vraag te staan: “Blijf ik als partner al het werk zelf doen of draag ik dossiers over aan advocaat medewerkers?”

Welke verantwoordelijkheid geef ik hen dan? Welke bonussen moet ik betalen als medewerkers bovengemiddeld presteren? En wat als een medewerker wil doorgroeien naar partnerschap? Hoe ga je om met een partner die wil uittreden? Iedere keuze heeft ook financiële en fiscale gevolgen. Kortom, hoog tijd om die eens in kaart te brengen!

Wat bieden wij je?

Optimalisatie van organisatiestructuur

Onze fiscale adviseurs geven je maximaal inzicht in de mogelijkheden die je hebt om het advocatenkantoor verder uit te bouwen. Past de ondernemingsvorm nog bij de huidige situatie? Mogelijk is eerst herstructurering nodig voordat er partners toe kunnen treden. Wij bedenken duurzame oplossingen voor jou waarmee je geld kunt besparen, maar ook klaar bent voor de toekomst!

Groei in het team

Bij groei van het kantoor krijgen medewerkers een nieuwe rol. Een rol die vooraf goed besproken moet worden. Hoe ziet de medewerker de toekomst? Zijn er mogelijkheden om door te groeien naar partnerschap? Samen bekijken we wat er nodig is om het team te vergroten. Is er voldoende expertise in huis om medewerkers goed te coachen? Vanuit Branchegroep Advocatuur staan we in contact met diverse coaches die jouw advocatenkantoor een stap verder kunnen helpen!

Toetreden of uittreden van partners

Er kan een moment aanbreken dat partners willen uittreden, of dat nieuwe partners willen toetreden. Door onze ervaring op het gebied van opvolgingsvraagstukken en overdracht naar nieuwe partners ondersteunen wij je in dit soort trajecten.

Meer weten over de groeimogelijkheden van jouw advocatenkantoor?

Dirk Verheul AA
Accountant
+31 619 927 139