Uw zaak verkopen

Bedrijfsoverdracht

Misschien denkt u er al over na, misschien ligt het voor u nog in de verre toekomst. Het overdragen van uw bedrijf. Bij Visser & Visser werken adviseurs die zijn gespecialiseerd in bedrijfsoverdracht in verschillende sectoren, van transportbedrijven tot agrarische ondernemingen. Tijdig voorsorteren is in alle gevallen van belang!

 

Bedrijfsopvolgingsregeling

Wat wilt u verkopen en wat wilt u behouden? Denk hierbij aan het onroerend goed, beleggingen of persoonlijke verplichtingen zoals een lijfrenteverplichting. Wij helpen u de meest optimale route uit te stippelen om te komen tot uw ideale situatie. Een overdracht met toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling kan in totaal tot acht jaar in beslag kan nemen. Tijdige planning is dus noodzakelijk. Gebruik maken van de bedrijfsopvolgingsregeling bespaart u behoorlijk wat schenk- of erfbelasting. Afhankelijk van uw situatie is de vrijstelling bij bedrijfsoverdracht namelijk tot 100% van de waarde van de onderneming. U wilt uiteraard niet onnodig veel belasting betalen bij de bedrijfsoverdracht. Geld wat in de onderneming blijft kan immers weer gebruikt worden om het bedrijf verder te laten groeien.

 

Bedrijfsoverdracht binnen de familie

Uiteraard is het – zeker bij overdracht binnen de familie – belangrijk om alle betrokkenen op één lijn te krijgen. Niet alleen de fiscale gevolgen dienen optimaal te zijn, ook het menselijk aspect speelt een rol. Houden de ouders voldoende over voor de toekomst, rekening houdend met verandering in pensioenopbouw? Is alles goed geregeld voor een vliegende start voor de opvolger(s)? Maar ook: hoe is de positie voor eventueel overige familieleden? Kunnen zij zich vinden in de bedrijfsoverdracht en de waardering van het bedrijf? Het laatste wat u wilt is gedoe binnen de familie.

Neem dus tijdig contact op één van onze specialisten om uw bedrijfsoverdracht op een goede manier vorm te geven.

Lees onze blogs

Laat u inspireren door onze financiële en fiscale kennis

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur