Een populaire woonboulevard met 25 winkels en verschillende restaurants op een zichtlocatie bij Spijkenisse: hoe vind je daar de juiste partij voor? “Het ging hier niet om vierkante meters, maar om een totaalconcept. Dat had Arpentus heel goed begrepen”, zegt de particuliere belegger die Woonboulevard Spijkenisse voor 47,2 miljoen euro overdroeg.

Woonboulevard Spijkenisse is 8 jaar geleden opgezet aan de N218 als een uitnodigend retailpark met een brede variëteit aan woonwinkels. Het object telt 25 winkels met in totaal ruim 28.000 m2 vloeroppervlak onder kenmerkend golvende daken. Door een drietal horecagelegenheden die zowel ontbijt, lunch als diner bieden, brengen de bezoekers uit het grote verzorgingsgebied er vaak veel tijd door.


Groot aantal fans

Onder begeleiding van Arpentus ging Woonboulevard Spijkenisse over in de handen van het Belgische fonds Retail Estate. De specialisten van Arpentus ondersteunden de voormalig eigenaar in het volledige verkoopproces. Die geeft aan: “Het ging hier niet om een grote doos met een deur erin waar spullen in staan. Woonboulevard Spijkenisse is een woonwarenhuis in de openlucht. Een totaalconcept met een breed scala aan winkels op een door water omsloten park waar je gratis kunt parkeren. Waar je goed kunt eten en drinken en de hele dag kunt doorbrengen. Door intensieve marketingcampagnes is deze plek uitgegroeid tot een begrip onder een brede en stabiel groeiende groep bezoekers. Woonboulevard Spijkenisse heeft niet voor niets een groot aantal fans op Facebook en een drukbezochte website. Dat totaalconcept was heel belangrijk bij de verkoop. Knap hoe Arpentus precies begreep waar het om draaide.”


De juiste partijen

Volgens de voormalig eigenaar vroeg het verkoopproces in deze nieuwe tijd niet om een technische benadering, maar juist om een betrokken intermediair met ervaring in het complexe proces van goed in de markt zetten, scherp onderhandelen, gedegen verkoopklaar maken en nauwgezet formaliseren. “Die intermediair vond ik in Arpentus. Frans en Remco hebben een enorme energie en vormen een goed team. Ze luisteren echt en waren zich er duidelijk van bewust dat Woonboulevard Spijkenisse zijn bestaansrecht heeft bewezen. En ook dat de vooruitzichten goed zijn: de markt groeit verder. Voor out-of-town retailconcepten in het algemeen en de woonbranche in het bijzonder. Arpentus komt alle lof toe voor de manier waarop zij de waarde en potentie van het object hebben laten zien en de juiste partijen aan tafel kregen.”


In goede handen

Partijen vinden die de oorspronkelijke visie en ambitie van Woonboulevard Spijkenisse deelden: dat was voor deze particuliere belegger van wezenlijk belang. Tijdens het traject wist Arpentus een drietal serieuze gegadigden aan tafel te krijgen, wiens ideeën en plannen aansloten bij waar de woonboulevard voor staat. De nieuwe Belgische eigenaar bleek de beste partij. Retail Estate neemt vrijwel alle contracten met bestaande partijen over: van de huurders tot de vastgoedbeheerders en van de marketeers en beveiligers tot de hoveniers en glazenwassers. “Dat bewijst dat Retail Estate het succes van de woonboulevard en de visie ervan voortzet. Dankzij Arpentus is Woonboulevard Spijkenisse nu voor de juiste prijs in goede handen.”


Om in te lijsten

Het totale traject van verkoopplan tot handtekeningen nam slechts 9 maanden in beslag. “Een snel traject voor zo’n bijzonder object. Dat komt vooral doordat Arpentus heel snel in de huid kroop van van wat Woonboulevard Spijkenisse is. En ze pakten alle stappen in het proces voortvarend, deskundig en met resultaat op. Wat mij betreft is dit echt een traject om in te lijsten. Ik weet zeker dat de nieuwe eigenaar verder bouwt op het goede fundament dat er ligt en dat is een mooie gedachte om er afscheid van te nemen. Al met al is dit een succes waar Arpentus een grote rol in heeft gespeeld.”

Aanspreekpunt

Remco Koudijs MSc

Specialist verkoop en financiering Mail Remco Koudijs

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

46EBAAA4-0E2F-4D6D-BB3D-982D08E25767

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur