Due Diligence

Bij het overnemen van een bedrijf of zelf overgenomen worden, spelen zowel emoties als belangrijke zakelijke overwegingen een rol. Eén van de kritieke stappen in dit proces is het boekenonderzoek, ook wel bekend als due diligence.

Risico’s rondom overname

Boekenonderzoek is een onderzoek naar de financiële, fiscale en operationele aspecten van een bedrijf. Ook kunnen IT en duurzaamheid een belangrijke rol spelen bij de overname en onderdeel uitmaken van het onderzoek. Zo kunnen eventuele risico’s, verborgen verplichtingen of potentiële problemen worden geïdentificeerd, voordat de overname wordt afgerond. Dat is zeer nuttige informatie die als basis kan dienen voor verdere onderhandelingen en stappen in het overnameproces.

Due diligence

Binnen Visser & Visser hebben we een gespecialiseerd multidisciplinair team dat ervaring en expertise combineert om een boekenonderzoek voor je uit te voeren.

Ons team zorgt ervoor dat:

  • een helder inzicht wordt verkregen in de financiële staat van het bedrijf;

  • eventuele risico’s en kansen ten aanzien van de transacties in beeld komen;

  • u inzicht krijgt in eventuele lopende of toekomstige fiscale verplichtingen; en

  • u op de hoogte bent van de sterktes en zwaktes, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Vendor due diligence

Wanneer een potentiële koper een grondig onderzoek doet, is het dan niet logisch dat de verkoper zelf ook voorbereid is? Door middel van een vendor due diligence bereidt de verkoper zich proactief voor en verkleint zo de mogelijkheid van onaangename ontdekkingen tijdens het verkoopproces. Dit onderzoek verschaft een duidelijk en uniform overzicht voor geïnteresseerde kopers, wat resulteert in een efficiënter proces en consistente biedingen.

Rust en zekerheid

Overweeg je een bedrijf over te nemen of ben je je aan het voorbereiden om overgenomen te worden? Wil je ervoor zorgen dat je overname soepel, transparant en zonder onverwachte verrassingen verloopt? Ons team staat klaar om je te ondersteunen in dit cruciale proces. Neem contact met ons op om te bespreken hoe wij rust en zekerheid kunnen brengen in je bedrijfsovername!

Hoe kunnen we jou helpen?