SQALE AQADEMY: Praktische trainingen voor iedereen!

donderdag 09 maart 2023

In 2022 heeft de SQALE AQADEMY het levenslicht gezien. Dit jaar bestaan we dus één jaar en we hebben alle reden om trots te zijn! Maar tevreden, dat zijn we nog niet. We zijn er namelijk van overtuigd dat de trainingen van SQALE AQADEMY voor iedereen toegevoegde waarde bieden. In dit blog leg ik u uit waarom.

Ontwikkeling

Binnen SQALE helpen we organisaties dagelijks om zich verder te ontwikkelen. Hierbij delen we onze ervaring en kennis om de beoogde resultaten te realiseren. En deze kennis en ervaringen willen we niet voor onszelf houden, maar we leren die graag ook aan en van anderen. Zo ontwikkelen we samen verder. Het is met het oog hierop dat we vorig jaar de SQALE AQADEMY opgezet hebben. Omdat wij geloven in de kracht van leren van en met elkaar!

SQALE AQADEMY is geen standaard opleidingsinstituut. De trainingen zijn erop gericht dat je het geleerde direct kan toepassen in de praktijk. Toegepast op uw organisatie en/of wensen. Niet alleen leren, maar juist ook doen. Weet u na de training waar u concreet mee aan de slag kunt? Dan is voor ons de training geslaagd!

Hier ligt meteen ook onze grootste uitdaging. Er zijn namelijk heel veel trainingsbureaus en hoe onderscheid je jezelf van de rest? Onze deelnemers geven het antwoord: ‘goede interactie met de deelnemers’, ‘goede praktische toepasbaarheid’, ‘iedereen moet deze training volgen’, etc. Nu hoor ik u denken: ja, lekker makkelijk, je hebt alle positieve feedback eruit gehaald. Klopt, want onze trainingen worden 100% aanbevolen aan anderen. Zijn er dan helemaal geen verbeterpunten? Absoluut! We kunnen ook nog bepaalde zaken beter doen. Zoals: ‘meer tijd voor discussie’, ‘soms staan we te lang bij de inhoud stil’, etc. Heerlijk, deze verbeterpunten. Ook wij willen namelijk graag leren om onze trainingen nog beter te laten aansluiten op de wensen en behoeften van onze deelnemers.

De trainingen van SQALE ACADEMY zijn onder te verdelen in drie thema’s: organisatie, mens en proces.

Divers

Voor ons als trainers is de grootste uitdaging dat de deelnemers met meer energie uit de training komen dan dat zij er inkwamen. Grootste compliment is als men aan het einde van de training constateert: ‘is de tijd nu al voorbij?!’. Daar doen wij het voor.

Afgelopen jaar hebben wij diverse trainingen ontwikkeld en gegeven op het gebied van onder andere projectmatig werken, procesmanagement, timemanagement en LEAN. Voor deze laatste training maken we gebruik van een legogame, zodat u op een speelse manier ervaart wat de basisprincipes zijn van LEAN en hoe u die binnen uw organisatie kunt herkennen. Een zeer gewaardeerde en energieke training. Daarnaast ontwikkelen we op dit moment een game voor ons programma Dynamisch Organiseren in het publieke domein. Ook wij staan niet stil en ontwikkelen onze AQADEMY dagelijks verder.

Ervaar zelf hoe het is om een training vanuit de SQALE AQADEMY te volgen en bekijk via onderstaande button ons trainingsaanbod. Staat de gewenste training er niet bij? Benader ons geheel vrijblijvend en samen bespreken we welke gewenste leerervaring u voor uw medewerkers voor ogen hebt.

Met een bedrijfskundige en bestuurskundige achtergrond levert SQALE, businessunit van Visser & Visser, toegevoegde waarde in de vaak complexe context van (overheids-)organisaties. Ze spreken de taal en begrijpen de wereld waarin u dagelijks acteert. Ontdek op de website van SQALE wat onze adviseurs voor u kunnen betekenen. Samen gaan we het aan!

Auteur
Leendert de Gelder
Organisatieadviseur