Duurzaamheid

Workshop Duurzaamheid

Jouw markt wordt steeds complexer. Niet alleen de klant maar ook jouw organisatie vraagt om aantoonbare duurzaamheidsinspanningen. Tegelijkertijd word jij je bewuster van het belang van de juiste duurzaamheidskeuzes maar ontbreekt het je aan basiskennis, weet je niet waar je moet starten of hoe je die keuzes moet maken. Hier wil je verandering in aanbrengen. StrategieSuite helpt je nog beter te begrijpen waarom duurzaamheid belangrijk is en laat je ervaren welke kansen het biedt voor jouw organisatie!

Gerhard Jansen
Prijs €495,- exl. btw
Datum 05 juni, Lunteren

Doorpakken op duurzaamheid

'Moet ik het of wil ik dat?'

Met deze workshop werk je aan bewustwording, vergroot je jouw basiskennis en vorm je een eerste duurzaamheidsvisie. Redenen hiervoor kunnen zijn:

Wetgeving, de bank koppelt duurzaamheidsinspanningen aan rentekosten, aanbestedingseisen, eisen/wensen van stakeholders, intrinsieke motivatie, geen inzicht en overzicht, bedrijfsimago, vernieuwen verdienmodel, toekomstbestendigheid, kostenreductie, bewustwording, rapportageplicht, subsidieverlening etc.

Naast het vergroten van bewustwording en basiskennis gaan we dieper in op de meest belangrijke stappen om te komen tot een concrete en succesvolle duurzaamheidsvisie en toekomstige strategie. We bieden waardevolle inzichten om duurzame keuzes te maken en laten je zien hoe je deze kunt integreren in jouw onderneming.

Programma

13:30 - 14:00 Inloop

14:00 - 16:30 Workshop Duurzaamheid

  • Wat is duurzaamheid?

  • De (v)oordelen en impact van duurzaamheid op de onderneming.

  • Duurzaamheidsvisie: wat is het en wat heb je eraan?

  • Vormen en uitdragen van jouw persoonlijke kijk op duurzaamheid.

16:30 Borrel

We sluiten de workshop af onder het genot van een hapje en drankje.

“When sustainability is viewed as being a matter of survival for your business, I believe you can create massive change.”
– Cameron Sinclair

Over Gerhard Jansen

Ik help organisaties bij het projectmatig realiseren van hun bedrijfsstrategie. Daarnaast spreekt het thema duurzaamheid mij aan en begeleid ik ondernemers in het vormen van hun visie en keuzes rondom dit thema. Persoonlijke aandacht voor iedereen die betrokken is bij deze veranderingen maakt vaak het verschil tussen succes en falen.

Of het nu gaat om het kiezen en implementeren van een businessmodel, het introduceren van een retailconcept, het ondersteunen van start-up, het herstructureren van bedrijfsprocessen of het opstellen van een duurzaamheidstrategie. Bij deze strategisch kritische projecten zorg ik voor structuur en streef naar zichtbare resultaten. Daarbij als kritische en ondersteunende sparringpartner de balans bewakend tussen zakelijke en persoonlijke belangen.

Het geeft mij energie om mens en organisatie de volgende stap te laten zetten en zo samen het doel te behalen!

Trainer
Gerhard Jansen
Adviseur

Resultaat

  • Kennis over het duurzaamheidslandschap en de impact hiervan​

  • Unieke inzichten over het belang van een gedegen duurzaamheidsvisie en -strategie

Over StrategieSuite

Leiders hebben het allemaal wel eens; een fase waarin ze het even niet meer zo scherp zien voor hun bedrijf of voor zichzelf. Te druk, te veel kansen, onzekere toekomst, even geen helder perspectief, gedoe, etc. Kortom: een ‘rotonde-momentje’. Tijd om een afslag te nemen, keuzes te maken. Een heldere visie neer te zetten. Een gedragen strategie, motiverend voor je team en jezelf.

Zo’n ‘rotonde-moment’ is precies het moment waarop StrategieSuite kan bijspringen. Als ervaren specialist helpen we jouw situatie in kaart te brengen, opties te definiëren, het doel te bepalen en aan de slag te gaan. Met oog voor de business én de mens. Gedreven, respectvol en pragmatisch.Zo wordt een ‘rotonde-moment’ een ‘doorbraak-moment’. Ontstaat er energie door strategie. Zijn vervolgkeuzes gemakkelijker te maken. En daar houden we beiden van.

Bezoek onze website voor meer informatie.

Schrijf je hier in

Wij verwelkomen je graag bij de workshop Duurzaamheid. Laat hier je gegevens achter om een plek te reserveren.

Workshop Duurzaamheid
Datum en locatie: 05 juni, Lunteren
Prijs: €495,- exl. btw
Trainer: Gerhard Jansen