Nieuwe samenwerking met duurzaamheidsplatform Green by Blue

dinsdag 02 april 2024

Visser & Visser gaat een samenwerking aan met duurzaamheidsplatform Green by Blue om klanten te ondersteunen op het brede begrip duurzaamheid en de rapportageverplichtingen.

Met trots kondigen we een strategische samenwerking aan met Green by Blue. Green by Blue is een duurzaamheidsplatform voor accountants en financieel professionals dat zich ten doel stelt om ondernemers inzicht te geven in de kansen en uitdagingen die duurzaamheid biedt en deze te vertalen in een concrete strategie met meetbare doelen.

Door de krachten met Green by Blue te bundelen zijn we in staat om onze medewerkers verder op te leiden en daarmee onze duurzaamheidsexpertise naar een nog hoger level te brengen. Daarnaast helpt de samenwerking onze klanten te begeleiden bij hun duurzaamheidstransitie en ze voor te bereiden op de wettelijke rapportageverplichtingen in het kader van de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). De CSRD is een Europese richtlijn waarin staat dat boekhoudkundig grote bedrijven vanaf 2025 verplicht worden om te rapporteren over hun impact op de mens en het klimaat. De richtlijn is bedoeld om voor meer transparantie over en een betere kwaliteit van duurzaamheidsinformatie te zorgen.

“We zijn verheugd om samen te werken met Green by Blue”, zegt Edwin Schreuder, Director Audit bij Visser & Visser. “Samen helpen we onze klanten om duurzaamheid centraal te stellen in hun bedrijfsstrategieën en om te excelleren in de CSRD-rapportage, wat op haar beurt bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor iedereen.”

Cora Schop-de Korte, ESG Director van Green by Blue voegt daaraan toe: “Deze samenwerking benadrukt het groeiende belang van duurzaamheid en de rapportage daaromtrent. We kijken ernaar uit om samen te werken met Visser & Visser en hun klanten mede te ondersteunen bij het realiseren van hun duurzaamheidsstrategieën, -doelstellingen en -rapportages.”

Over Green by Blue

Green by Blue is een toonaangevend adviesbureau dat gespecialiseerd is in duurzaamheid en CSRD-rapportage. Ze ondersteunen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën en het voldoen aan wereldwijde rapportagestandaarden.