Leiderschap en ontwikkeling

Jouw bedrijf ontwikkelt en groeit. Je wordt behalve ondernemer ook werkgever en je rol verandert. Lukt het dan om jezelf te transformeren? Blijf je alleen de baas of wordt je ook een leider? En jouw mensen, wat doen zij? Blijven zij zich ontwikkelen? Kunnen ze meegroeien met jou en met de organisatie?

Als een organisatie groeit en ondernemers worden werkgevers, dan worden zij geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Er ontstaat de behoefte aan het opbouwen van een organisatiestructuur, het ontwikkelen van beleid en het aannemen of opleiden van managers om teams te leiden. Bovendien zijn het natuurlijk niet alleen de leidinggevenden die zich ontwikkelen. Het hele bedrijf en iedereen die daar werkt is betrokken bij de groei van de onderneming en de veranderingen die dat met zich meebrengt.

De drijvende kracht achter de onderneming

Goede leiders binnen een organisatie zijn nodig, omdat zij in staat zijn om de strategie van een onderneming te vertalen naar een effectieve dagelijkse praktijk en zo de organisatiedoelen te realiseren. Zij zijn de drijvende kracht achter inspiratie, motivatie, besluitvorming, communicatie, verandering en innovatie. Daarmee bevorderen ze een gezonde en succesvolle werkomgeving en ze stimuleren het enthousiasme en de persoonlijke ontwikkeling van de mensen om zich heen.

“Wij geven ondernemers inzicht in hoe ze met hun gedrag hun omgeving en bedrijf beïnvloeden en laten hen bewust stilstaan bij hun persoonlijke missie en waarden.”
– Johan Visser

Persoonlijke ontwikkeling is winst voor de hele bedrijf

Ontwikkeling en groei maakt iedereen binnen een organisatie - en daarmee de hele organisatie - beter. Mensen worden gelukkig van de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Het draagt bij aan hun gevoel van eigenwaarde en zelfverzekerdheid en natuurlijk aan hun carrièreperspectieven. Maar persoonlijke ontwikkeling van medewerkers levert ook een belangrijke bijdrage aan de veerkracht, het rendement en de concurrentiepositie van de organisatie zelf. Bovendien draagt een cultuur van voortdurende ontwikkeling bij aan het behoud van talent en het creëren van een inspirerende werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen.

Platform voor ondernemerschap

Persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten bestaan vaak uit het (door)ontwikkelen van een aantal expliciete competenties in combinatie met maatwerkadvies en -begeleiding. Daarom biedt Visser & Visser via het platform voor ondernemerschap een aantal specifieke diensten, trainingen, cursussen en andere vormen van tooling aan, waarmee ondernemers, managers en medewerkers zich in heel specifieke, of juist in wat meer generieke richtingen ontwikkelen. Die diensten lopen uiteen van leiderschapstrainingen in time-management, conflictbeheersing of besluitvorming, tot aan op maat ontwikkelde e-learningtrajecten voor kennisdeling, een drijfverenonderzoek, een communicatie- en feedbacktraining of de structurering van een onboardingtraject. Dit platform voor ondernemerschap biedt jou, je team en je hele onderneming alle mogelijkheden om vooruit te komen.

Ontwikkel je leiderschap

Learning & Development

Team- en persoonlijke ontwikkeling

Zorgopleidingen

Assessments

Workshop | Advocatuur | Vitaliteit en inzetbaarheid

Workshop Toekomstgerichte Ontwikkeling Voor Je Personeel

Donderdag 13 juni 2024
Workshop | Inzetbaarheid en vitaliteit

Workshop Motiverend Leiderschap

Woensdag 29 mei 2024

Veranderende rollen, vernieuwend leiderschap

Jouw bedrijf groeit en ontwikkelt zich voortdurend. Daarmee verandert niet alleen jouw rol als werkgever, maar ook de functies en de rollen van anderen binnen jouw bedrijf veranderen mee met de groei van de onderneming. Bij Visser & Visser bieden we jou en jouw team advies, ondersteuning en begeleiding bij het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten, het vergroten van kennis en vaardigheden, en het stimuleren van persoonlijke groei. Samen zorgen we ervoor dat jij en jouw team optimaal kunnen presteren en excelleren.

Hoe kan ons team je helpen?

Heb je een uitdaging, vraagstuk of wil je gewoon meer weten over onze dienstverlening? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je vooruit te helpen bij al jouw vraagstukken.

Douwe Hoekstra
Senior adviseur
+31 655 816 476

Er is altijd een Visser & Visser vestiging in de buurt

We hebben 16 vestigingen verspreid over Nederland. Onze specialisten staat klaar om je met hun kennis en kunde vooruit te helpen.