Wij werken vanuit een biologische visie

dinsdag 16 april 2024

Toen tandarts Gina Aizic en haar partner Danny van Waardenburg in 2021 een tandartspraktijk overnamen, betekende dit niet alleen een nieuwe fase in hun professionele leven, maar ook het begin van een unieke samenwerking met Visser & Visser. “Wij hebben in het overnameproces ondervonden hoe belangrijk het is om goede partijen om je heen te hebben die je kunnen begeleiden en waar je van op aan kunt”, aldus Danny.

Gina is al meer dan 30 jaar tandarts. Ze kwam 15 jaar geleden naar Nederland en is in verschillende praktijken werkzaam geweest, tot ze 12 jaar geleden ging werken bij Tandartspraktijk René in Amsterdam. In 2019 deed de mogelijkheid zich voor om de praktijk over te nemen. "De vorige eigenaren wilden stoppen en zochten een opvolger. Maar ik wilde het niet alleen doen”, vertelt Gina. “Danny en ik waren niet lang daarvoor al in oriënterende fase voor het opstarten van een eigen praktijk. Toen kwam dit op ons pad en het voelde als de juiste stap om samen de praktijk over te nemen.”

Biologisch

De eigenaren van de praktijk kozen bewust voor Gina en Danny, in plaats van een verkoop aan een keten. Ze wilden de filosofie van de praktijk behouden. Danny: "Tandartspraktijk René richt zich op tandheelkunde vanuit een biologische visie. Dit houdt in dat we veel aandacht besteden aan de intake met de patiënt, omdat we de mondzorg zien in de context van de algehele gezondheid van het lichaam. Daarnaast maken we gebruik van lichaamsvriendelijke materialen en hebben we speciale behandelmethoden om amalgaamvullingen op een veilige manier te verwijderen.” Gina vult aan: “Mensen komen uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland naar onze praktijk, omdat wij vanuit een biologische visie werken.”

Complex proces

Het overnemen van een praktijk is een complex proces. Danny en Gina hadden op het moment dat de onderhandelingen startten een boekhouder, maar merkten dat dit project te groot voor hem was. In november 2019 bezochten ze de Masterclass ‘Start of overname mondzorgpraktijk’, waar Harro de Haan van Visser & Visser één van de sprekers was. “Dat verhaal sprak me zo aan, dat ik meteen dacht: hier moeten we mee verder”, vertelt Danny verder. “Het was al december en in januari moesten we stukken aanleveren voor de overname. Dat was echt een uitdaging voor ons. Kort voor de feestdagen hebben we Harro gebeld. Het was zo mooi om op dat moment te ervaren dat Harro er alles aan heeft gedaan om te zorgen dat alles zo snel mogelijk in gang kon worden gezet. We hebben een afspraak op kantoor gemaakt, er werd een team geformeerd en vanaf daar is het proces verder opgepakt.”

Perfecte combinatie

De overname werd afgerond in oktober 2020, na enige vertraging door corona. “We hebben toen een presentatie gehouden voor al het personeel van de praktijk om hen in te lichten. We vonden het heel belangrijk om hen mee te nemen. Gelukkig kwamen er veel fijne reacties, we kregen vanaf het begin het vertrouwen”, herinnert Gina zich. En de samenwerking tussen Danny en Gina? “Wij vullen elkaar perfect aan”, vervolgt Danny. “Iedereen verklaarde me
voor gek toen ik op mijn 60e deze carrièreswitch maakte, maar het geeft mij een enorme boost. Ik heb er enorm veel plezier in. Hiervoor was ik werkzaam in de financiële wereld, die kennis en ervaring komen goed van pas in mijn rol als managing partner in de praktijk. Ik houd me met name bezig met de overall aansturing van de praktijk, waaronder de personele zaken, marketing, ICT en het facturatieproces. Dat is dus heel breed”.

De samenwerking met Visser & Visser blijft een cruciaal onderdeel van hun succes. "Het is fijn om te sparren met experts die proactief zijn en ons attenderen op belangrijke zaken," volgens Danny. “Je wilt werken met een partij die bekend is met de mondzorg. Ik weet nog dat we na het overnameproces aan de slag gingen met het opzetten van de administratie. Dat is in de mondzorg wel even een ander verhaal dan bij een reguliere onderneming. Je hebt met verschillende partijen te maken, zoals verzekeringsmaatschappijen, een factoringbedrijf en leveranciers van tandartsinformatiesystemen. Het grote voordeel van Visser & Visser is dat ze de koppelingen tussen die verschillende systemen konden realiseren.”

Aanspreekpunt
Harro de Haan AA RB FFP
Accountant