‘We hebben control over de grens’

maandag 08 april 2019

Al decennia levert Van Ginkel Machines vanuit Groenekan kiepwagens over de hele wereld. Eigenaar Herbert van Ginkel investeerde afgelopen jaren fors in een duurzame fabriek en modern machinepark in Hongarije. Met Visser & Visser aan zijn zijde kreeg hij ook grip op de bedrijfsprocessen en het personeelsbeleid over de grens.

Het is zaterdagmiddag. Terwijl Nederland geniet van de eerste lentezon is Herbert op zijn bedrijf in Groenekan aan het werk. Doordeweeks bezoekt hij zoveel mogelijk zijn klanten. “Een vrije vogel vangt meer dan een vaste”, zegt de verkoper in hart en nieren. 

VGM bedient voornamelijk akkerbouwers, loonwerkers, wegenbouwers, grondverzetters en bermbeheerders. Herbert is trots op zijn bedrijf en heeft volop ideeën hoe hij zijn bedrijf wil uitbouwen. Deze plannen moest de 35-jarige ondernemer lange tijd wel voor zich uitschuiven. “Toen we in 2004 de zaak overnamen, hadden we onze handen vol aan de business in Nederland. De laatste jaren hebben we fors geïnvesteerd in het moderniseren van de fabriek in Hongarije. Deze is nu helemaal ons eigendom en compleet gerenoveerd. De fabriek is nu energiezuinig en beschikt over duurzame productielijnen waarmee we niet alleen complete kiepwagens kunnen maken, maar ook halffabrikaten voor derden en containers. Dat zijn producten waarmee we in de toekomst de boer op willen.”

Bedrijfsprocessen optimaliseren

Naast modernisering van pand en productielijnen, investeerde VGM in bedrijfsprocessen. Herbert: “Er gingen kiepwagens met geld richting Hongarije, maar ik had niet het gevoel dat er veel geld terugkwam. Ik wilde de productie, boekhouding en het personeel beter kunnen monitoren. Daarbij heeft Wilbert Snoei van Visser & Visser International Business ons perfect geholpen.

Wilbert nam in Hongarije ‘de bedrijfsprocessen onder de loep’, leidde de herstructurering van het management en realiseerde de juiste juridische structuur. VGM investeerde in vakbekwaam personeel, een bonussysteem en opleidingen. Herbert vertelt hierover: “Als je een bedrijf op afstand wilt besturen, moet je wel manieren inbouwen om zaken te controleren. Ik kan onze 110 werknemers in Hongarije niet aan hun lot over laten. Dat zijn vakmensen die je moet koesteren. Wie topproducten wil leveren, moet zaken ook top regelen voor zijn mensen. Dat is precies wat we hebben gedaan”, zegt Herbert.

Vinger op de zere plek

Herbert is erg te spreken over de hulp vanuit Visser & Visser International Business. “Wilbert is erg slim en heeft veel internationale ervaring. Hij heeft voor ons de vinger echt op de zere plek gelegd. Drie jaar geleden is hij aangehaakt, maar is intussen al meer dan 30 keer naar Hongarije afgereisd. De betrokkenheid is ongelooflijk. Hij staat écht naast je als het nodig is. Ik kan echt op hem bouwen. Hij doet zoveel meer dan verwacht.”

Herbert kijkt met vertrouwen vooruit. “Ik ben blij dat alles in de basis nu goed staat. Onze productieprocessen zijn nu dusdanig op orde dat we de capaciteit kunnen vergroten. Hierdoor kunnen we onze klanten nog sneller bedienen. We hebben een goed geoutilleerd machinepark en kunnen alles van A tot Z maken. We hebben alles in eigen hand én hebben control over de grens heen. Heel fijn, dat geeft mogelijkheden om te groeien. Waar ik naar toe wil groeien? The sky is the limit. We zitten aan de top met onze productkwaliteit en service en daar wil ik blijven.”

Aanspreekpunt
Wilbert Snoei
Director International Business