‘Op papier zijn we volledig gescheiden, maar in de praktijk zijn we één'

donderdag 26 mei 2022

In 2006 zette Gijsbert van Manen de stap: hij werd ondernemer en richtte Haardencentrum Hoevelaken op. Het bedrijf groeide flink in de afgelopen jaren met onder andere een overname van kachelfabrikant Altech. Samen met Visser & Visser werd een nieuwe structuur opgezet om als één bedrijf klaar te zijn voor de toekomst.

Bij Haardencentrum Hoevelaken kunnen consumenten terecht voor openhaarden, inbouwhaarden en allerlei soorten kachels. Van ontwerp tot realisatie, alles wordt in eigen beheer gedaan.

In 2016 deed zich de kans voor Altech Kachels, fabrikant in speksteenkachels, over te nemen. Het was een mooi moment om iets nieuws te gaan doen. Haardencentrum Hoevelaken stond inmiddels goed op de kaart. Naast de detailhandel kregen we met de overname van Altech de kans om zelf speksteenkachels te gaan ontwerpen, produceren en exporteren. Onze klanten zitten door heel Europa en daarbuiten.”

“Speksteen is het product van de toekomst. Speksteenkachels staan garant voor een hoog rendement en schone verbranding. Speksteen heeft een hele goede warmte-opslagcapaciteit, waardoor je lang kunt genieten van de warmte die de kachel uitstraalt.”

Innovatie

Het bedrijf blijft altijd op zoek naar andere manieren van verbranding en doet onderzoek naar de mogelijkheid van het integreren van andere brandstoffen in speksteenkachels. Een voorbeeld van zo'n innovatie is speksteen gecombineerd met een unieke pellet verbranding. “Deze innovatie hebben we een aantal jaar terug geïntroduceerd. Het is verbranding van pellet, houtkorrels bestaande uit samengeperst zaagsel, met een micro-vergassingssysteem. Deze gepatenteerde techniek zorgt voor een schone verbranding, een mooi vuur, aangename warmte en een hoog rendement.”

Stap voor stap

De overname van Altech Kachels heeft Visser & Visser stap voor stap begeleid. Gijsbert: “In eerste instantie hebben we de beide ondernemingen naast elkaar laten draaien, maar later toch langzaam laten samensmelten. Het was voor ons belangrijk om binnen de twee structuren het overzicht te behouden. Daar heeft Visser & Visser een grote rol in gehad. Samen hebben we bijvoorbeeld een Services-BV opgezet die naast de twee ondernemingen hangt. Op papier zijn we volledig gescheiden, maar in de praktijk werken we als één bedrijf, waardoor we een hoge efficiëntie hebben en een goede samenwerking onderling. Daarnaast hoef ik de computer maar open te klappen of ik zie een dashboard dat van elke activiteit een actueel inzicht in de cijfers laat zien. Dankzij de samenwerking met Visser & Visser is het zowel voor mij als voor mijn personeel helemaal duidelijk waar we staan. Dat is voor iedereen fijn werken.”

Han Brandsen, Senior Belastingadviseur bij Visser & Visser, ziet Gijsbert als een echte teambuilder. “Hij heeft een mooi bedrijf opgezet, geeft mensen hun verantwoordelijkheid en creeërt openheid. Er spelen altijd interessante vraagstukken binnen dit bedrijf. Ik vind het mooi dat we daarin ook het vertrouwen krijgen en mogen meegroeien met deze onderneming.”

https://www.haardencentrum-hoevelaken.nl/

Aanspreekpunt
Han Brandsen
Director Belastingadvies