'Grand Café Central investeert in de toekomst'

dinsdag 13 november 2018

Grand Café Central aan de Markt in Gouda is sinds begin 2018 in handen van Sander Letschert. De ondernemer investeert fors in de 102 jaar oude horecazaak. Hij is van plan nog vele generaties te laten genieten van de karakteristieke zaak. “Dat lukt alleen met een sterke partner aan je zijde.”

Van weekeindhulp tot bedrijfsleider

Sander werkte zich afgelopen 15 jaar op van weekeindhulp tot bedrijfsleider. Direct na de overname van de familie De Groot -die 3 generaties ziel en zaligheid in het café staken- deed de nieuwe eigenaar flinke investeringen in het pand. Het terras kreeg een nieuwe luifel en parasols, er kwamen: een nieuwe leestafel, nieuwe koffiebonenmalers en een bar voor speciaal bieren, de zaak werd geschilderd en stoelen opnieuw gestoffeerd.
In 2019 worden de vloer en de keuken nog onder handen genomen. Sander: “We koesteren de authentieke elementen in de zaak, zoals de antieke caféstoelen en de muurschilderingen uit de jaren 20 in onze salon. Tegelijkertijd investeren we in de toekomst.”

Een frisse start

Met de komst van Sander als eigenaar deed ook Visser & Visser als boekhouder zijn intrede. “Ik wilde een frisse start. Ik zocht een partner die lokaal denkt en kort op de cijfers zit. In de eerste week van de nieuwe maand heb ik nu mijn maandcijfers al. Als er bijzonderheden zijn, krijg ik direct bericht. Ik kan hierdoor veel concreter bijsturen. Voorheen kreeg ik aan het eind van het kwartaal een prognose. Soms kwam dat niet, dan kon ik maar eens per half jaar op mijn cijfers sturen.”

Doordat Sander flink investeert, wil hij zijn resultaat strikt in de gaten te houden. Zijn partner Jill, telg uit een echte horecafamilie, werkt ook in Central en verwerkt zelf de administratie in een online softwarepakket van Visser & Visser. “Superhandig in gebruik. We kijken continu waar zaken beter kunnen en welke kansen we kunnen grijpen. Het digitale dashboard toont in een oogopslag alle belangrijke stuurinformatie: de brutomarge, de personeelskosten en overige bedrijfskosten.”

Cliëntadviseur Stefan van Mourik is namens Visser & Visser het aanspreekpunt voor Sander en Jill. “Ik denk mee, bied begeleiding en zet specifieke vraagstukken door naar onze specialisten. Het is een ontspannen samenwerking. Ik sta altijd paraat, kijk mee en informeer pro-actief over belangrijke ontwikkelingen.” Sander is content: “Dat alles biedt rust en geeft vertrouwen voor de toekomst. Precies wat een ondernemer nodig heeft.”

Visser & Visser
Accountants en adviseurs