Experimenteren met nieuwe smaken en oplossingen

maandag 13 juni 2022

Grote kans dat het lekkere krokante korstje van jouw kroket gemaakt is van het paneermeel van De Korrel Beheer. Het familiebedrijf heeft een lange historie en inmiddels meerdere productlijnen in haar assortiment. Van paneermeel tot coatings en sauzen, in de proefkeuken en kookruimte wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en oplossingen. John Dokter stapte veertig jaar geleden in het bedrijf en runt het inmiddels samen met zijn zoon Bjorn. Visser & Visser staat naast de ondernemers op cruciale momenten in hun ondernemersleven.

Historie

In de tijd dat zijn schoonvader het paneermeel bedacht, werd er nog gebruik gemaakt van retourbrood, brood dat niet verkocht wordt en in de retourstroom terecht komt. “Dat brood werd als test gedroogd op het dak van een schuur, zodat het veel langer bewaard kon worden”, vertelt John. “Inmiddels maken we geen gebruik meer van retourbrood, maar hebben we onze eigen paneelmeelfabriek waar versgebakken paneermeelsoorten gemaakt worden. We hebben geprobeerd om zo dicht mogelijk bij het krokante van het retourbrood te komen en dat is gelukt.”

Trends volgen

Met Mastermix, onderdeel van De Korrel Beheer, is een productlijn ontstaan voor een battermix met als doel samen met het paneermeel een krokant laagje om de snack te vormen. Bjorn: “Dat is in een kleine productieruimte begonnen, maar inmiddels mede door de enorme opkomst van oven- en airfryerproducten steeds groter geworden. Een krokant korstje is juist voor dit soort producten een uitdaging en daar heb je een goed bindmiddel en paneelmeel voor nodig. Het is voor ons een continu proces van verbeteren en vernieuwen. Onze research- en developmentafdeling volgt alle trends op de voet en daar spelen we op in.”

Inzicht

Met behulp van Visser & Visser hebben John en Bjorn meer inzicht in hun bedrijfsactiviteiten en financiën. “Visser & Visser heeft ons geholpen om vooruit te kijken, zowel zakelijk als privé. Waar we voorheen elke maand voor een verrassing stonden, hebben we nu dankzij een heldere strategie en een dashboard inzicht in waar we financieel staan en waar we naartoe gaan. Het is de basis geworden van het hele ondernemen. We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet”, besluiten Bjorn en John.

Aanspreek
Drs. Jaap van Beek RA
Partner