'Een allesverbindende tool waar muziek in zit'

maandag 10 september 2018

Bedrijven zijn aldoor op zoek naar manieren om efficiënter te werken. Censhare speelt daar op in met een verbindingstool voor slimme marketing en communicatie. Aan het woord Pieter Stroop, managing director van Censhare Benelux en Nordics.

Wie het kantoor van Censhare in Gouda betreedt, kan niet om de platenspelers bij de ingang heen. Met twee kasten vol elpees is er voor elk wat wils te ontdekken. Pieter vertelt dat hij gek is op muziek: “Muziek verbindt mensen met elkaar. Dat is precies wat wij bij Censhare ook doen: verbinden.

Content managen

De ondernemer is razend enthousiast over het alles-in-één-platform voor communicatie en marketing dat Censhare heeft ontwikkeld. “Censhare is een slim content managementsysteem
dat losse software applicaties vervangt, of functioneert als centrale marketing hub. Gebruikers kunnen hierdoor in één systeem alle content-informatie organiseren en hun processen automatiseren.”

Pieter noemt als voorbeeld het werkproces rondom een IKEA-catalogus. “Je hebt heel veel softwareprogramma’s nodig om één zo’n catalogus samen te stellen: applicaties voor tekst, beeld, opmaak, productinformatie, takenlijsten, planning, managementprocessen, et cetera. Censhare vervangt al deze programma’s, waardoor je op één plaats al je content kunt managen en campagnes kunt coördineren: van digital assets to productinformatie en content. Vanuit de tool kun je bovendien eenvoudig online en offline publiceren. En dankzij een slim vertaalgeheugen ook content omzetten in andere talen. Dat laatste is enorm belangrijk in de uitgeef- en marketingwereld.”

Publicatieplatform

Censhare biedt uitkomst aan grote bedrijven die dagelijks met grootschalige communicatie- en marketingprojecten bezig zijn. Het gemak is er al bij de productie van bijvoorbeeld één catalogus. “Een bedrijf als IKEA brengt echter voor 150 landen een catalogus uit. Dat is één grote contentfabriek. En dan zijn er bedrijven die 50 titels per week uitgeven. Je kunt je voorstellen hoe fijn het is om dan met alle medewerkers in één centraal publicatieplatform te kunnen werken, aan alle teksten en plaatjes die in de catalogus terecht moeten komen. In plaats van tijd verspillen met content zoeken en managen in verschillende systemen kunnen zij zich volledig richten op de kwaliteit van hun content en de creatie van campagnes.”

Wereldwijd toonaangevend

Sinds de oprichting in 2001 is Censhare wereldwijd toonaangevend op het gebied van content management. De directie zetelt met het hoofdkantoor in München. Verder zijn er kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk en India. Met opdrachtgevers als Dyson, Jaguar Land Rover en BMW heeft Censhare een aansprekende klantenkring.

In juni 2017 opende in Gouda het kantoor van Censhare in Nederland, dat zich compleet richt op de groei van Censhare in de Benelux en de Nordics. “Het geeft ongelooflijk veel energie om met een dynamische club mensen dit mooie product in een nieuwe markt te mogen zetten”, zegt Pieter.

Accountant om de hoek

De managing director vertelt dat hij bij het opstarten van zijn Nederlandse vestiging direct hulp heeft gezocht voor de financiële administratie. “Hoewel Censhare wereldwijd zaken doet, koos ik voor een accountant om de hoek. Eentje met kennis over International Financial Reporting Standards.”

Pieter benadrukt het belang van een zorgeloze bedrijfsvoering. “Ik wil me niet bezig hoeven houden met boekhouden of de financiële verslaglegging van mijn organisatie. Ik ben een salesmanager. Mijn drive is om mensen aan de slag te zetten in een land waar we nog geen klanten hebben. De backbone van mijn organisatie moet echter wel perfect in orde zijn. Zeker met een Duits moederbedrijf dat elk bonnetje verantwoord wil zien. Daar heb ik dus Visser & Visser voor.”

Grote meerwaarde

De Goudse ondernemer prijst de betrokkenheid van Visser & Visser en de wijze waarop onze Nederlandse activiteiten in het Duitse ERP-systeem zijn geïntegreerd. “Onze contactpersoon, Erik Bakker, is van grote meerwaarde. Hij werkt razendsnel, heeft zijn zaken op orde, geeft goede adviezen en spreekt perfect Engels en Duits. Dat laatste is natuurlijk erg prettig met een Duits hoofdkantoor.”

Terwijl Erik in de platenkast de vele elpees bekijkt, bekent Pieter dat hij soms echt niet zou weten wat hij zonder zijn veelzijdige accountant zou moeten. “Ze zijn vrijwel continu bereikbaar en schakelen razendsnel als ik iets vraag. Het mooie is dat we laatst vanuit het hoofdkantoor het compliment kregen dat Censhare Nederland qua financiële verslaglegging haar zaakjes het beste op orde heeft. Dat compliment is dus voor Visser & Visser. En omdat Erik zijn werk zo goed doet, houd ik af en toe tijd over om fijne muziek te luisteren”, knipoogt Pieter. “Welke elpee heb je intussen gekozen, Erik?”

Erik Bakker
Senior Adviseur