Na jaren terug het accountancyvak in

donderdag 04 februari 2021

Vanaf de middelbare school leerde hij het accountantsvak bij KPMG en via het bedrijfsleven en een apotheekorganisatie kwam hij terecht in de zorgsector. Een sector waar zijn interesse ligt en waarin hij door de jaren heen in kennis gegroeid is. In augustus vorig jaar maakte Jan Ruitenbeek de overstap naar Visser & Visser. Terug het accountancyvak in, terwijl hij er jaren niet werkzaam in was geweest. Een spannende stap, maar de openstaande vacature voor een accountant in de Branchegroep Zorg wekte zijn interesse.

Combinatie

“Bij mijn vorige werkgever was Visser & Visser de accountant. Naar aanleiding van de uitnodiging voor het symposium ter ere van het 30-jarig jubileum ging ik voor meer informatie naar de website van Visser & Visser. Aangezien ik mij aan het oriënteren was op een andere functie, mede in verband met een aanstaande verhuizing naar Scherpenzeel, keek ik ook bij vacatures. Daar stond een vacature open voor een accountant voor de Branchegroep Zorg voor kantoor Barneveld. Ik wist niet dat Visser & Visser deze branchegroep had en aangezien ik affiniteit en ervaring heb met zorg, vond ik dat wel een mooie combinatie. Alhoewel ik niet gedacht had aan terugkeren in het accountantsvak, was de combinatie van Zorg, locatie Barneveld en Visser & Visser reden genoeg om contact op te nemen.”

Kennismaken

Dat contact resulteerde uiteindelijk in een overstap naar Visser & Visser. Midden in de coronacrisis. “Het was best spannend om in een nieuwe baan te starten en weer terug in het accountantsvak te beginnen. Ik was benieuwd en nieuwsgierig hoe dat zou gaan. Gelukkig mochten we in die periode, met gepaste afstand, op kantoor zijn en na een hartelijk welkom en kennismaken met de aanwezige collega’s kreeg ik uitleg over de verschillende programma’s en applicaties. Daarnaast waren er kennismakingsbezoeken gepland met verschillende disciplines op verschillende vestigingen. Dat was met name goed omdat Branchegroep Zorg interdisciplinair en vestigingsoverstijgend werkt.”

Cultuur

Waar Jan positief op terugkijkt is de cultuur in de organisatie en de onboardingpresentatie, een tool waarmee nieuwe medewerkers kennis kunnen maken met Visser & Visser, de cultuur en manier van werken. “De onboarding geeft een heel goed overzicht van de gehele organisatie. Daarnaast zijn alle collega’s bereid om je te helpen en vragen te beantwoorden. Hiermee worden de culturele waarden ook in praktijk gebracht. Voor de meeste collega’s zijn die waarden vanzelfsprekend, maar als nieuwkomer is het heel prettig om je thuis te voelen.”

Opfrissen

De overstap naar Visser & Visser betekende voor Jan ook dat hij een kleine opfriscursus nodig had. Het accountancyvak had hij immers al een tijd niet meer uitgeoefend. “Ik heb de mogelijkheid gekregen om voldoende tijd te nemen om vakkennis op te frissen en me verder te verdiepen in Zorgwetgeving. Daarbij werd ik ingeschakeld bij klanten en projecten om door ‘training on the job’ de kennis en vakbekwaamheid in praktijk te brengen.”

Alle ontwikkelingen in zorgwetgeving en vakkennis bijhouden blijft een uitdaging, maar vanuit Visser & Visser ervaart Jan genoeg ondersteuning. “Dit wordt op een praktische manier verzorgd door Visser & Visser en is er altijd de mogelijkheid om met collega’s te sparren. Vanuit de Branchegroep Zorg zijn wij actief met acquisitie, netwerken en verzorgen van presentaties en is er eigenlijk te veel om op te pakken. Om daar met elkaar een goede balans in te vinden is ook een uitdaging, maar een balans mag voor een accountant geen probleem zijn uiteraard.”

Maak jij net als Jan ook de overstap naar Visser & Visser? Bekijk onze vacatures op werkenbijvisserenvisser.nl 

Auteur
Jan Ruitenbeek
Accountant