‘Ik zocht een tussenweg en vond die in werken en leren’

vrijdag 10 september 2021

Corinde de Vries startte vorig jaar als Junior Assistent-Accountant op de Audit & Assurance-afdeling van Visser & Visser naast haar studie Accountancy aan het Nyenrode. De afwisseling in het werken leren en de verantwoordelijkheid die ze in het Audit-team krijgt, zijn voor haar doorslaggevend om bij Visser & Visser te gaan werken.

“Toen ik van de middelbare school afkwam zocht ik naar een middenweg. Ik houd van leren en mezelf ontwikkelen, maar ik had niet de drive om 4 jaar lang alleen maar in de schoolbanken te zitten. Daarom vond ik de combinatie werken en leren zo interessant. Je kunt het werkveld in, krijgt bepaalde verantwoordelijkheden en kunt tegelijkertijd verder met leren en ontwikkelen.”

Corinde kwam in aanraking met Visser & Visser tijdens Open Dagen van het Nyenrode en kende het bedrijf van advertenties en andere uitingen. “Ik herkende mezelf in de identiteit van het bedrijf en de mensen die er werken. HR nodigde me uit voor een gesprek en dat was direct positief. We kwamen overeen in de dingen die ik belangrijk vond, in het bijzonder het begrip voor het feit dat je naast je werk ook de focus nodig hebt voor je studie. Toen ik startte met werken gaf ik aan een halve dag minder te willen werken om te kunnen wennen aan mijn studie. Daar werd geen probleem van gemaakt. De organisatie heeft aandacht voor jouw ontwikkeling en er wordt echt naar je geluisterd. Dat merkte ik vanaf het begin.” Ook nu ervaart ze die persoonlijke aandacht als pluspunt. “Als ik vertel dat ik een tentamen hebt, krijg ik de volgende dag een appje: hoe ging je tentamen? Dat zijn kleine dingen, maar je weet daardoor dat mensen erom geven en interesse hebben in jouw situatie. Dat is voor mij de bevestiging dat ik goed heb gekozen."

Boost

Wat maakt werken en leren tegelijk zo interessant? “Je leert enorm veel en snel. Ik vind dat dat bij Visser & Visser in een goed tempo gebeurt. Je start rustig aan en kijkt mee met je collega’s. In de eerste maand zit je er ook niet op te wachten om een berg verantwoordelijkheid op je bordje te krijgen. Inmiddels zit ik in mijn eentje bij klanten voor de controle en stap ik makkelijk op een klant af. Ik had dat een jaar geleden nog niet kunnen bedenken, maar je groeit daarin. En de organisatie geeft je het vertrouwen. Mijn sociale vaardigheden en kennis hebben een enorme boost gekregen door het werken leren-traject.”

Uitdaging

Corinde waardeert de kansen die ze binnen Visser & Visser krijgt. “Toen ik startte kreeg ik al vrij snel vanuit Team International Business een dossier van een Engelse klant. Inmiddels werk ik voor veel internationale klanten. Op het moment dat je je interesses aangeeft, is er altijd de mogelijkheid om daar iets mee te doen.”

Onlangs werd ze lid van de JuniorDenkTank, een initiatief dat is opgezet om junior medewerkers een stem te geven. De JuniorDenkTank verbindt medewerkers en directie met elkaar om ervoor te zorgen dat ze elkaar niet uit het oog verliezen. “Mooi om op die manier inspraak te hebben in de organisatie en mee te denken over bepaalde vraagstukken. Uiteindelijk komen er binnen Visser & Visser vanzelf dingen op je pad. Iedereen krijgt zijn eigen rol en er wordt altijd gekeken of je nog genoeg uitdaging hebt. Als dat niet zo is, dan wordt daarvoor gezorgd.”

Auteur
Visser & Visser
Accountants en adviseurs