Hoe kan ik jou het beste verder helpen?

woensdag 31 augustus 2022

We willen weten hoe het met jou gaat. Tonen oprechte interesse in jouw situatie, zowel zakelijk als persoonlijk. Samen vieren we onze successen, maar we zijn er ook voor je als het minder gaat. Dat is hoe het voelt als je werkgever het belangrijk vindt om aandacht voor elkaar te hebben. Voor Hans Nobel betekent aandacht voor elkaar hebben: goede gesprekken met zijn mentees.

Een visser bij Visser & Visser

Twaalf jaar geleden maakte Hans de overstap van de visserij naar het accountancy-vak. ‘Ik heb twaalf jaar in de visserij gewerkt. Toen ik dertig was kwam ik tot de conclusie dat ik dat niet de rest van mijn leven wilde doen, onder andere door wet- en regelgeving vanuit de overheid die het beroep niet makkelijker maakt. Ik ben ook altijd van de cijfers geweest en mijn vader was accountant, dus de keuze voor accountancy was voor mij snel gemaakt.’

Dan zit je opeens achter een bureau in plaats van op het water. ‘Dat was wel even wennen voor mij. Als het lekker weer was en ik keek naar buiten vanaf mijn bureau bekroop me weleens de gedachte: ik had nu ook op het water kunnen zitten. Maar veel tijd om erover na te denken was er niet. Ik werkte in die tijd veertig uur in de week en volgde daarnaast in deeltijd een HBO-studie Accountancy, daarna een post HBO en een praktijkstage. Dat was een pittige combinatie, maar door steun vanuit mijn gezin en omgeving bleef ik gemotiveerd om het af te maken.’

Vernieuwing

Toen hij zeven jaar geleden bij Visser & Visser aan de slag ging viel hem op hoe gedreven de organisatie is. ‘Er is veel ruimte voor vernieuwing binnen Visser & Visser, dat zorgt voor een dynamische werkomgeving. We groeien elk jaar, er worden nieuwe vestigingen opgezet, nieuwe tools ontwikkeld… kortom: we zijn altijd in beweging. En dat is ook goed voor een organisatie. Het maakt dat ik het uitdagend blijf vinden om hier te werken. Het typeert onze organisatie dat we graag in de kopgroep zitten. Soms stoot je dan je neus, en soms levert het iets fantastisch op.’

In gesprek

Naast dat er ruimte is voor vernieuwing, krijg je binnen Visser & Visser ook alle ruimte om je te ontwikkelen. Hans is als mentor nauw betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van zijn mentees. ‘Ik vind het altijd leuk om collega’s op weg te helpen in hun carrière en heb daar ook allerlei ideeën voor. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het werk dat je doet past bij wat je leuk vindt? Dat is altijd weer een mooie uitdaging. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om te weten wat er privé bij iemand speelt, omdat je privésituatie invloed heeft op hoe je in je werk staat. Ik neem bewust de tijd om ernaar te vragen. Uiteindelijk draait het allemaal om de vraag: hoe kan ik jou het beste verder helpen?’

Ook werken bij een werkgever die aandacht voor jou heeft?

Auteur
Visser & Visser
Accountants en adviseurs