Aangenaam, ik ben Steef!

woensdag 17 augustus 2022

Bij Visser & Visser werken echte mensen. Mensen die naast hun zakelijke rol binnen Visser & Visser ook hobby’s, passies en andere rollen hebben. Onze collega’s een beetje beter leren kennen? In dit blog de twee kanten van Steef Visser, accountant en één van de oprichters van Visser & Visser.

Stimulator van groei

‘Het is mijn diepe drijfveer om anderen verder te helpen dan ze zelf kunnen. Hen de mogelijkheid geven en stimuleren om zich te ontwikkelen. Ik krijg er energie van als ik organisaties in beweging kan krijgen om uiteindelijk meerderen te helpen. Dat doe ik door mee te denken met onder andere zorginstellingen, woningcorporaties, ondernemersverenigingen, de kerk, de commissie MKB van de NBA en een college van regenten dat goede doelen ondersteunt. Het wordt voor mij interessant als de opdracht gericht is op het collectief verder brengen. Stimulator zijn van nieuwe initiatieven. Samen bouwen aan ontwikkeling en groei. Daar sta ik in mijn kracht. Ik kijk bijna nooit achteruit. Vooruitkijken is wat ik als kind al heb geleerd. Het beste van een moeilijke situatie maken. Je kunt als mens en als ondernemer met tegenslagen te maken krijgen, maar ik ben ervan overtuigd dat er altijd een weg is om eruit te komen. Kijk naar de kansen en niet naar bedreigingen en onmogelijkheden. Wat dat betreft ben ik verdraaid positief.’

De mens centraal

‘Uiteraard ben je als accountant professioneel, onafhankelijk en deskundig in het advies naar je klant. Maar dat is niet waar mijn belangstelling naar uitgaat. Waar dan wel? De persoon áchter de onderneming. Dat is het belangrijkste in mijn werk. En dan gaat het niet meer alleen over cijfers, maar juist ook over dromen, gevoelens, beweegredenen, uitdagingen. Een gesprek van mens tot mens. Een ondernemer heeft een sparringpartner nodig die van een afstandje naar dilemma’s kijkt. Een coach die hem of haar meeneemt in het ondernemen. Daar ligt mijn meerwaarde. Het is de manier waarop vertrouwen ontstaat tussen de ondernemer en de accountant. Het vak verandert door de jaren heen: er komen nieuwe technieken, andere hulpmiddelen en tools. De relatie met mijn klant blijft altijd hetzelfde. Met elkaar in gesprek, samen bouwen. Daar krijg ik elke dag weer energie van! Binnen Visser & Visser heb ik ook die rol. Ik vind het prachtig om nieuwe initiatieven te zien ontstaan en stimuleer onze collega’s hierin. Daarna moeten ze het zelf gaan doen, maar ik ben graag de persoon die het aanjaagt.’

Auteur
Steef Visser
Partner