Afgelopen weken organiseerde Visser & Visser vijf Prinsjesdagbijeenkomsten op verschillende locaties: Gouda, Ridderkerk, Apeldoorn, Stellendam en Gorinchem. De bijeenkomst in Gouda werd in samenwerking met VNO-NCOW georganiseerd. Tijdens een heerlijk ontbijt werden ruim 350 bezoekers bijgepraat over het Belastingplan 2019 en de impact daarvan op de ondernemer en zijn onderneming.

 

Het Belastingplan en de ondernemer

Het was een vroege start voor de bezoekers van de Prinsjesdagontbijten, om 07:00 uur stond het ontbijt klaar. Tijdens alle bijeenkomsten was er een fiscalist van Visser & Visser aanwezig om de ondernemers in de zaal in te lichten over de gevolgen van de plannen in de Miljoenennota en het Belastingplan 2019 voor hun onderneming. Aan bod kwamen onder andere de afschaffing van de dividendbelasting, aftrekposten tegen basistarief, vennootschapsbelasting en de rekening-courantmaatregel. Ondernemers kregen adviezen en praktische tips aangeboden.

 

Interactief

Het aanwezige publiek kreeg dit jaar ook de mogelijkheid een eigen stem in te brengen. Tijdens de presentatie kon mobiel gestemd worden op een aantal voorgelegde stellingen en de mening gepeild worden over stellingen als ‘De afschaffing van de dividendbelasting is een goede zaak’ en ‘Aftrek tegen een vast basistarief is terecht’. Daarnaast was er aan het eind van de bijeenkomsten tijd voor vragen en discussie. Bij de bijeenkomst in Gouda was een panel van wethouders uit omliggende gemeenten aanwezig om met de ondernemers in gesprek te gaan.

 

Gastsprekers

Net als voorgaande jaren waren er een aantal gastsprekers aanwezig om het publiek te voorzien van interessante presentaties. Gastsprekers dit jaar waren Prof. Mr. Friso de Zeeuw, Prof. Dr. Jaap Koelewijn, wethouder Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee en wethouder Dick van Zanten van de gemeente Gorinchem. In Gouda verkende Friso de Zeeuw de kansen en uitdagingen van de regio, terwijl Jaap Koelewijn tijdens de bijeenkomst in Ridderkerk de economische ontwikkelingen in breder perspectief plaatste. Wethouders Arend-Jan van der Vlugt en Dick van Zanten presenteerden interessante ontwikkelingen in en om hun gemeenten.

 

Verbinding

Waar het Visser & Visser om gaat tijdens bijeenkomsten als de Prinsjesdagontbijten is het zoeken van verbinding. Als analogie voor verbinding noemde Ger Visser ter afsluiting van het ontbijt in Ridderkerk de honing die als give-away werd uitgedeeld aan het eind van elke bijeenkomst. Honing is een product van samenwerking, want bijen versterken en helpen elkaar. Laten ondernemers en gemeenten ook samenwerken met elkaar, want samen komen we verder.

Kijk voor de presentaties en foto's op https://bit.ly/2DpE6TM. 

 

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur