Twee zussen. De één creatief en chaotisch. De ander goed in cijfers en opgeruimd. Hun gemeenschappelijke deler: hun spontane, gezellige karakter. Samen runnen ze Style Labels. Het moederbedrijf achter de populaire kinderkledinglabels Quapi en Levv.

Wie Monique van der Staaij vroeger had gezegd dat ze ooit een kinderkledingimperium zou runnen, had ze waarschijnlijk uitgelachen. “Ik kocht weleens partijtjes kinderkleding op en verkocht deze op party’s aan huis, maar meer was het niet.” In 2010 besluit Monique haar eigen collectie te willen voeren. Dit mondt uit in de opstart van haar eigen merk Quapi. Het blijkt een uitdaging. “Ik kon zelf niet tekenen en had geen connecties om kleding te laten produceren. Per toeval liep ik tegen een bedrijf aan dat me hierbij hielp. Ik had niet echt een plan. Ik ben gewoon langs de winkels gegaan waar ik vroeger kleding opkocht. In het eerste seizoen bond ik zo al 25 klanten aan me.”


Kansen

Het kinderkledingbedrijf groeit snel. Het eerste bedrijfspand in Zwijndrecht is al binnen 3 jaar te klein. Zo ook het grotere pand met een showroom en eigen atelier voor de styling en productie. Een paar jaar later is verhuizing nummer 3 een feit. Inmiddels is Style Labels in Hendrik Ido Ambacht gevestigd en telt het bedrijf 26 medewerkers. “Hier kunnen we verder groeien”, zegt Suzanne Bays-Van der Staaij, zus van oprichter Monique. Sinds begin 2019 is Suzanne compagnon bij Style Labels. Ze verkoopt eerst haar bakkersbedrijf (‘Ooit samen gestart met mijn echtgenoot, een bakkerszoon’) en maakt de overstap van de food- naar de fashionbranche. De jongste zus begint met een herstructurering van het bedrijf en krijgt hierbij ondersteuning vanuit Visser & Visser. “Ze hebben ons geholpen bij het opzetten van de nieuwe bv’s. Ook denken ze mee over onze toekomst. Dat is nodig om verder te kunnen groeien.”


Vernieuwen

De groei voor Style Labels komt lange tijd ‘haast vanzelf’. Monique grijpt de kansen die op haar pad komen. Intussen is er een toekomstplan uitgestippeld. “Je moet als ondernemer in deze branche vooruitkijken. Retailers hebben het moeilijk.” Monique vult aan: “We onderzoeken onder meer hoe we op het gebied van e-commerce ons bedrijf verder kunnen profileren. Gewone webwinkels zijn haast alweer achterhaald. Grotere platforms nemen het over. Gesprek van de dag is hoe Style Labels zich kan blijven onderscheiden. We willen onszelf blijven vernieuwen.” Naast Quapi, het eerste kledingmerk van Style Labels, is er sinds 2017 een stijlvol label bij: Levv. “Levv groeit enorm sterk. We krijgen aanvragen uit binnen- en buitenland. Quapi werd al in België, Duitsland en Canada verkocht.” Monique sluit niet uit dat er nog meer eigen merken bijkomen. Sinds oktober hebben de zussen ook een outletstore in Bataviastad.


Elkaar versterken

“Ik zit altijd vol ideeën”, zegt Monique. “Ik ben het liefst bezig met de inkoop, styling en marketing. Sinds mijn zus erbij is gekomen, kan ik me focussen op waar ik goed in ben. Zij is juist weer goed met cijfers. Daar heeft het bedrijf baat bij”, zegt ze. “Ach, wat de een tekort komt, vult de ander aan. En andersom”, zegt Suzanne over hun samenwerking. “Zonder Monique zou er niks hangen hier. Ik krijg alleen een leuk plan en cijfers op papier.”
Hoe alles reilt en zeilt binnen Style Labels bespreken de zussen elke woensdag met hun ouders. “Dan gaan we samen uit eten. Vroeger werkten we beiden in het groente- en fruitbedrijf van onze vader. Van hem hebben we het ondernemen geleerd en van hem leren we nog steeds. We sparren over van alles nog wat. Er zijn altijd wel hobbels of uitdagingen. Problemen met de productie, late leveringen, klanten die niet kunnen betalen of failliet gaan. Afgelopen seizoen was soms best pittig. Maar we werken met een fantastisch team. Bij iedereen staat de blik op vooruit. En positief. Dat is ons handelsmerk.”

www.quapikidswear.nl 

 

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

46EBAAA4-0E2F-4D6D-BB3D-982D08E25767

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Samen bereiken we meer!