Hoe ziet de wereld er in het jaar 2025 uit? Dat is natuurlijk moeilijk te voorspellen, maar er zijn wel een aantal ontwikkelingen waar te nemen die onze wereld snel doen veranderen. Elke sector krijgt te maken met digitale disruptie, nieuwkomers die door slim gebruik te maken van digitale innovatie een markt volledig op zijn kop kunnen zetten. Hoe zit dat in onze branche? 

 

Innovatieve technologieën

Denk bijvoorbeeld aan de de blockchain-technologie die zijn intrede doet. Steeds meer bedrijven verkennen de mogelijkheden van deze technologie om data en transacties veilig en efficiënt op te slaan en naar elkaar over te dragen. Sommigen denken zelfs dat Blockchain in de toekomst net zo veel mogelijkheden zal bieden als het internet zoals wij dat nu gebruiken.

Wat te denken van Virtual Reality? Als je kijkt naar de grote marktpartijen en wat zij investeren in deze technologie, dan verwacht ik dat dit zeker onze wereld zal gaan veranderen. De digitale disruptie slaat door en zal ons niet voorbij gaan. Slimme machines worden ingezet in de industriesector, zorgsector, etc. Betalingen gaan tegenwoordig steeds meer met een tikkie.

 

Sneller, makkelijker en voorspellender

Al deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de accountancysector. Er staat verandering op het programma. Het zal allemaal nog sneller, makkelijker en vooral ook voorspellender zijn. Nu zijn we gewend om in cycli te denken, zoals jaar, kwartaal, maand, etc. In de toekomst zal dit allemaal realtime gebeuren zonder vaste momenten in ons cyclisch denken.

Nieuwe businessmodellen ontstaan in diverse sectoren, ook in onze sector. Algoritmes doen hun intrede met allerlei financiële toepassingen. Op verschillende plaatsen ontstaan innovatielabs, zo ook bij ons in de organisatie. In plaats van prognoses op basis van het verleden, kunnen we straks de toekomst voorspellen voor elke organisatie. Het is een kwestie van tijd, maar de kans dat het gaat gebeuren is groot. De digitale disruptie gaat door.

 

De toekomst en u

Ik ben benieuwd wat voor voorspelling over onze toekomst hier uit zal rollen… Bent u voorbereid? Visser & Visser denkt graag met u mee over de toekomst en uw onderneming. Neem contact met ons op, als u eens wilt sparren!

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur