Groeit je bedrijf harder dan de financiële afdeling kan bijbenen? Of wil je inzicht krijgen in welke businessunits ‘het geld verdienen’ voor jouw bedrijf, zodat je gerichter kunt sturen op het verbeteren van businessunits? 

Het zijn twee voorbeelden van vraagstukken waar consultants van Visser & Visser ondernemers tegenwoordig bij helpen. Je kent Visser & Visser waarschijnlijk als accountants- en advieskantoor, maar het dienstenpakket is tegenwoordig veel breder. Zo heeft Visser & Visser specialisten in huis op het gebied van corporate finance, international business, HRM, IT en data en dus ook consultants.

 

Financiele vraagstukken

In Barneveld is Arjan Heijns de consultant die zijn tanden zet in met name financiële vraagstukken van ondernemers uit de regio. Zo zit Arjan momenteel twee dagen in de week bij een snelgroeiend internetmarketingbedrijf. “Een bedrijf met inmiddels een toonaangevende positie in de markt, maar aan de achterkant is de financiële afdeling niet meegegroeid. Dat zien we bij veel meer bedrijven. Zeker als je als ondernemer of directie meer op afstand van de dagelijkse gang van zaken komt te zitten, heb je behoefte aan andersoortige informatie. Iemand die de administratie voor je deed toen je nog vijf medewerkers en een paar ton omzet had, weet misschien niet hoe dat moet. Dan kan je langzaam vastlopen.”

 

Adviseren en implementeren

Arjan bracht bij dit online marketingbedrijf in kaart waar de ‘pijnpunten’ zitten en hoe de afdeling naar een hoger niveau getild kan worden. Kunnen bestaande medewerkers opgeleid worden, zijn er nieuwe medewerkers nodig, is het mogelijk om processen en structuren slimmer in te richten? Als interim financieel manager hielp hij vervolgens om het verbeterplan uit te voeren. “Daarbij neem ik de bestaande medewerkers mee en werken we aan nieuwe werkpatronen, waardoor het resultaat straks overeind blijft als ik weg ben. Ik werk namelijk toe naar een exit waarbij ik het stokje kan overgeven aan een vaste controller.”

 

Ook voor niet-klanten

Zijn achtergrond in de accountancy en het feit dat hij kan terugvallen op specialisten binnen Visser & Visser is volgens Arjan een pré als consultant. “Bij bestaande klanten kennen we het bedrijf en het businessmodel al goed, zodat we snel een verschil kunnen maken. Maar we voeren ook opdrachten uit bij bedrijven die hun jaarrekening door een andere accountant laten maken. Dat is geen probleem, we kunnen elkaar mooi aanvullen.”
De opdrachten die Arjan kan uitvoeren zijn divers. “Ik heb bijvoorbeeld voor een bedrijf de prestaties van verschillende afdelingen in kaart gebracht en geadviseerd hoe verlieslatende businessunits versterkt kunnen worden. Daarbij denken we ook mee over benodigde investeringen en het monitoren van de resultaten daarvan. Ook als je je bedrijf wilt verkopen, kan het slim zijn om samen met een consultant eerst afdelingen te hervormen en processen te optimaliseren, zodat je een hogere verkoopprijs kunt realiseren.”

 

Consultancy-team

Zelf richt Arjan zich vooral op bedrijven die in de groeifase zitten. Andere consultants van Visser & Visser hebben veel ervaring in de pioniers, consolidatie- en terugvalfase. “Op deze manier kunnen we altijd de juiste ondersteuning bieden voor jouw vraagstuk.”

Bron: Business in Barneveld

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur