Woensdag 10 oktober vond het seminar ‘Ontwikkelingen in de fysiotherapie’ plaats. Visser & Visser Branchegroep Zorg organiseerde deze bijeenkomst samen met het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en de Medicidesk van Rabobank Utrecht. Bijzonder was dat tijdens het seminar ook 2 klanten (ondernemers/ fysiotherapeuten) een deel van de invulling van het programma voor hun rekening namen. Doe uw voordeel met de tips van onze professionals en de reacties van de groep en kom in beweging!

 

Organiseer uw praktijk optimaal

Het huidige zittingensysteem (1e lijn) zal binnen 5-8 jaar verlaten zijn. Er gaat een verkeerde prikkel vanuit (aantal zittingen * tarief). Het gaat niet om de kwantiteit van het aantal zittingen, maar om de kwaliteit. Bekijk eens of bijvoorbeeld Zorg1-afspraken (budget per klacht) voor u aantrekkelijk zijn. Hierbij heeft u zelf de keuze voor de aanpak. Hoe sneller iemand geholpen wordt, hoe beter de verdiensten zijn. Al bestaat de verwachting dat de zorgverzekeraar dan langzaam het budget zal terugschroeven. Organiseer uw praktijk dus optimaal.  

 

Samenwerking is essentieel voor uw voortbestaan

Om aanspraak te maken op de Organisatie & Infrastructuur-gelden voor 2019 is samenwerking essentieel, stelt Roy Jansen van het KNGF. Elke verzekeraar moet met een regio- en wijkvisie komen. Verenig u als fysiotherapeut met de gemeente, met de huisarts en met andere zorgverleners. Vanaf 1 januari 2019 bestaat de GEZ (Geïntegreerde Eerstelijns Zorg, het wijksamenwerkingsverband) niet meer. Onder de O&I wordt de tijd vergoed die u besteedt aan: vergaderen, zorgplannen en dergelijke. Organiseer de zorg in de wijk daarom goed en ga praten met de huisartsen.

 

Investeer in preventie

Alle fysiotherapeuten en ondernemers zijn het erover eens: investeer in preventie. De zorg moet niet gericht zijn op ‘Zorg en Ziekte’, maar moet verschuiven naar  ‘Zorg en Gedrag’. Denk als fysiotherapeut na over hoe u geld gaat verdienen aan ‘Zorg en Gedrag’. Hierin is een taak voor de adviseur weggelegd. Denk aan een diëtistenpraktijk of een gewichtsconsulent.

 

Overweeg of een Pluspraktijk u voordeel biedt

Hierover zijn de meningen verdeeld. Hoewel de Pluspraktijk aan terrein lijkt in te leveren, is het zinvol te kijken wat dit etiket u biedt. Het voordeel is de verhoging van het zittingstarief, maar niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden dit nog aan. Het Plusetiket zegt niets over de kwaliteit van de zorg of klanttevredenheid. De discussie lijkt zich te richten op dossiervorming, met de kritiek dat er minder tijd beschikbaar is voor de patiënt. Voor de patiënt is niet altijd duidelijk wat de meerwaarde van een Pluspraktijk is. Het advies van Barry van Boekelen van Living-Well is: maak een break-even afweging in het extra tarief dat gefactureerd kan worden versus de kosten die gemaakt moeten worden voor het etiket.

 

Houd uw drive voor ogen

Er zijn tal van ontwikkelingen gaande binnen de branche. Zoek en creëer uw eigen uitdaging, is het advies van Linda Stuijfzand van Corpoforte. Waarom bent u fysiotherapeut geworden? Geld moet niet de belangrijkste drijfveer zijn. Het gaat om de waardering, de beste zorg leveren voor uw klanten. Volg een opleiding om uw diensten voor de patiënt te verbeteren en kijk of aanvullende dienstverlening voor u mogelijk is: ergotherapie, manuele therapie en dry needling.

 

Hoe kunt u elkaar verder helpen?

Het doel van de Medicidesk Rabobank Utrecht is: elkaar verder helpen in het leven en uw droom waarmaken. Zij werken samen met adviseurs om u financieel het beste te bieden.

Ik kijk met grote voldoening terug op het seminar. Er was veel interactie en herkenning van ontwikkelingen en uitdagingen in de branche. Namens de Branchegroep Zorg van Visser & Visser wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage. Verbinding is belangrijk! Verbinding in zowel de eerste als de tweede lijn om wijksamenwerking nog meer op de kaart te zetten. Verbinding met een betrokken adviseur om te sparren over ontwikkelingen en toekomst. Wat is uw droom en hoe kunt u deze waarmaken? Ondernemerschap is hierin belangrijk, dus kom als fysiotherapeut in beweging!

 

Kijk op onze Facebookpagina voor de foto's!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Harro de Haan, branchegroep Zorg van Visser & Visser

Zorg@visser-visser.nl

06 - 10 37 28 66 

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur