Terwijl ik dit blog schrijf is de lucht helderblauw met een stralende zon. De laagstaande winterzon heeft al behoorlijk veel kracht. Dat is goed voor het rendement van de zonnepanelen! Een installateur van zonnepanelen wil bijdragen aan een duurzame samenleving. Daarnaast wil hij natuurlijk ook gewoon geld verdienen. Dat lijkt me een gezonde en eerlijke zaak. Maar hoe verhoogt de installateur van zonnepanelen zijn eigen rendement?

 

Hoe verhoogt een installateur van zonnepanelen zijn rendement?

Onderscheidend vermogen

De laatste jaren zijn al veel zonnepanelen gemonteerd. Maar vergeleken met omringende landen is het aantal zonnepanelen in Nederland nog beperkt. Dit betekent dat er nog veel potentieel is. Tegelijkertijd is er enorm veel concurrentie in de branche. Om te profiteren van de kansen in de markt is onderscheidend vermogen daarom cruciaal.

Kwaliteit en snelheid zijn belangrijke onderscheidingsfactoren. Daarnaast is digitale vindbaarheid uiteraard van groot belang. Ook creatieve acties zullen de verkoopcijfers doen stijgen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van een huurkoop- of leaseconstructie om zo de investering voor een groter publiek mogelijk te maken. In de praktijk heeft mond-tot-mondreclame altijd het grootste aandeel in het verkrijgen van nieuwe omzet. Hiervoor is niet alleen de sales, maar zeker ook de aftersales van groot belang.

 

Btw-teruggaafservice bij zonnepanelen

Onderdeel van de aftersales bij verkoop van zonnepanelen is het terugvragen van de btw (Vraag de btw terug bij aankoop van zonnepanelen!). Deze mooie teruggaaf van btw verhoogt het rendement voor uw particuliere cliënt. Maar het kan ook uw rendement verhogen! Door uw particuliere cliënten de btw-teruggaafservice all-in aan te bieden verlaagt u het nettobedrag van hun investering.

 

Ontzorgen en informeren

Wij begrijpen dat de teruggaaf van de btw op zonnepanelen hoort bij uw aftersales. Maar natuurlijk zit u als installateur, net als uw cliënt, niet te wachten op administratieve rompslomp. Visser & Visser neemt met de btw-teruggaafservice het gehele teruggaaftraject uit handen. Op deze manier hebben wij al veel particulieren blij gemaakt met een succesvolle teruggaaf van de betaalde btw. Vanzelfsprekend wordt uw cliënt goed op de hoogte gehouden. Dit biedt duidelijkheid en voorkomt vragen.

Wordt het wat ingewikkelder? Bijvoorbeeld een dga met kantoor aan huis met een Tesla op de oprit, die wordt opgeladen met elektriciteit van zonnepanelen op het dak van zijn woning? In zulk soort complexe situaties weten wij exact wat de mogelijkheden zijn. Ook hierin denken we graag met u of uw cliënt mee.

Meer over onze btw-teruggaafservice leest u op www.visser-visser.nl/zonnepanelen.

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur