Bij Visser & Visser werken echte mensen. Mensen die naast hun zakelijke rol binnen Visser & Visser ook hobby’s, passies en andere rollen hebben. Leer ze eens een beetje beter kennen! In deze blog de twee kanten van Christine Hsieh, Assistent Accountant bij Visser & Visser Doetinchem.

Jezelf verliezen in cijfers
‘Mijn interesse in cijfers begon al vroeg, op de basisschool dreunde ik met gemak alle tafels op. Tijdens mijn studie Accountancy kreeg ik te maken met Project Schoenendoos, een proef om de praktische toepassing van de theorie te testen. Uit een schoenendoos vol bonnetjes en facturen moesten we een grootboekrekening creëren. Voor ik het wist was ik vier uur bezig om de balans in evenwicht te krijgen. Daar kan ik me helemaal in verliezen. Als Assistent Accountant zorg ik ervoor dat mijn klanten hun administratie met een gerust hart aan mij over kunnen laten. Ik regel de administratie, boek facturen in en werk mee aan het jaarrekeningdossier. Als een dossier perfect op orde is, geeft mij dat een enorm gevoel van voldoening. Dat is waar ik mijn klanten blij mee maak en waar ik zelf blij van word.’

Culturen ontdekken tijdens wereldreizen
‘Ik reis graag de wereld over om andere culturen te ontdekken. Tijdens reizen leer je meer over de achterliggende gedachte van bepaalde tradities en gebruiken in een land. Daardoor kun je die ook beter begrijpen. Dat vind ik interessant. Ik heb meerdere reizen door China gemaakt. Toen ik 18 was ben ik een aantal weken in Shanghai geweest voor een studie Mandarijn. Het bleek ook een ontdekkingstocht naar mezelf en mijn achtergrond. Ik was nieuwsgierig naar de Chinese cultuur, omdat ik zelf ook een Chinese achtergrond heb. Naast dat ik Mandarijn leerde, kreeg ik van de leraren ook veel mee over het land en de cultuur. Wat mij het meeste opviel was de mentaliteit. In tegenstelling tot de directe communicatiestijl die veel Nederlanders hebben, is beleefdheid en respect heel belangrijk in China. Bijkomend voordeel van het spreken van de Chinese taal, is dat ik die vaardigheid wellicht ook voor Visser & Visser in kan zetten binnen ons team International Business. Dat is zeker mijn ambitie.’

'Naast culturen ontdekken, ontdek ik ook graag waar uw onderneming nog kan groeien. Op onze vestiging in Doetinchem werken we met een enthousiast team voor allerlei soorten ondernemers. Interesse? Neem contact met mij op.'

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}

We zijn de beste,
en dat doen we samen.