Onlangs publiceerden wij een blog over het creatief inzetten van uw vrije ruimte voor de werkkostenregeling 2020. Door de éénmalige verruiming naar 3% kunt u een leuk extraatje voor u medewerkers doen. Daarnaast zijn er dit jaar veel personeelsuitjes, borrels etc. niet doorgegaan, waardoor er over het algemeen meer vrije ruimte beschikbaar is. Tenslotte is het nog de vraag of het jaarlijkse kerstdiner met uw medewerkers wel door kan gaan als gevolg van de coronacrisis. Dit vraagt om een creatieve invulling van uw vrije ruimte! Maak hierbij gebruik van lokale ondernemers in uw eigen omgeving! We kregen reacties uit verschillende hoeken van het land!

We vroegen om creatieve ideeën te delen en die zijn er gekomen. Eigenlijk zijn de mogelijkheden ongelimiteerd, maar we vinden het leuk om een aantal ideeën met u te delen. Zo geven we u een voorzetje om met lokale ondernemers creatieve ideeën te bedenken voor de komende maanden!

Vraag uw accountant naar de huidige stand van uw beschikbare vrije ruimte, zodat u het budget kunt bepalen voor de komende weken!

Kleine geschenken

Onder voorwaarden mogen kleine geschenken belastingvrij worden verstrekt. Die tellen dan niet mee in de vrije ruimte als:

  • Het bedrag kleiner is dan € 25 (inclusief BTW);
  • Het een persoonlijke attentie is die buiten de werksfeer ook als attentie gegeven zou zijn (bijvoorbeeld een verjaardag, ziekte etc.);
  • Het geen geld of waardebon is.

Een aantal ideeën die we kregen:

 

Geschenken/kadobon/uitje

Een kerstpakket of ander geschenk kost doorgaans meer dan € 25 en valt in de vrije ruimte. Hier kunt u echt alle kanten mee op. Een greep uit de reacties:

Een leuk cadeau/pakket:


Uitjes

  • Een tegoedbon voor een beleving op de Amsterdamse grachten: www.amsterdam-boats.com
  • Geef je medewerkers een echte siroopwafel-experience bij: www.siroopwafelfabriek.nl
  • Maak zelf tegelijk met je collega’s een lekker drie gangen menu, waarbij je de ingrediënten thuis gestuurd krijgt: www.betty-blue.nl/
  • Creëer samen met collega’s een uniek digitaal pop-up restaurant en geniet van culinaire gerechten van: www.gastromice.com/

Hulp bij het samenstellen van je pakket/verpakking:


Kerstetentje

Het ziet er naar uit dat er dit jaar geen gezamenlijk kerstdiner met uw medewerkers georganiseerd kan worden. Leuke alternatieven zijn bijvoorbeeld:

Hopelijk heeft u hiermee inspiratie opgedaan! Heeft u op een creatieve manier met (lokale) ondernemers uw medewerkers verrast met een geschenk, etentje of beleving? Deel dit onder de blog! De vijfentwintig eerste ideeën ontvangen een leuke verrassing! 

 

Benieuwd naar meer over dit onderwerp?

Lees meer gerelateerde blogs

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

46EBAAA4-0E2F-4D6D-BB3D-982D08E25767

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur