De wet- en regelgeving volgt zich in rap tempo op. Vandaar dat wij hebben gemeend om kort aan te geven welke regelgeving er voor de ZZP-tandarts gelden. Op basis hiervan kun je checken of alle zaken zijn aangevraagd en/of in werking zijn gezet. Op welke regelingen kun je als ZZP-tandarts aanspraak maken?

De tandartsen die werken met een overeenkomst-van-opdracht (OVO) kunnen geen beroep doen op de continuïteitsbijdrage en de NOW-regeling. Wel kun je in aanmerking komen voor de TOZO (Tegemoetkoming Overbrugging Zelfstandige Ondernemers) en de TOGS (€ 4.000-regeling). Kijk daarmee even goed naar de voorwaarden. Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de TOGS-regeling is dat er in de periode 16 maart 2020 t/m 15 juni 2020 ten minste € 4.000 aan vaste lasten gemaakt moeten zijn.

Mocht de praktijkeigenaar waar je werkt de continuïteitsbijdrage aanvragen, dan kan het verstandig zijn het gesprek met hem/haar aan te gaan om een deel van de vergoeding te vragen, per slot vallen jouw kosten ook (deels) onder de continuïteitsbijdrage. Voor meer informatie: www.visser-visser.nl/coronasupport.


Uitstel van betaling van belasting

Voor zover je nog geen uitstel van belasting hebt aangevraagd, is ons advies om de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2020 te verlagen. Voor meer informatie: www.visser-visser.nl/coronasupport

 

Grip op je bankrekening

Het is nu extra belangrijk om grip te houden op je liquiditeitsbehoefte voor de komende maanden. Maak je inkomsten en uitgaven inzichtelijk en zet hiervoor een liquiditeitsprognose op. De liquiditeitsprognose geeft je rust, maar geeft ook aan welke acties je in werking kunt zetten (o.a. uitstel van belasting, opschorting rente en aflossing hypotheek, verkrijging huurverlaging e.d.).

Mocht je hulp nodig hebben bij de aanvraag of aanvullende vragen hebben over de regelingen, neem gerust contact met ons op.

Deze blog is ook gepubliceerd op Medischondernemen.nl.

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur