Maandag 23 september 2019 was de Quality Kick-Off voor het nieuwe controleseizoen van Visser & Visser in conferentiecentrum Bergse Bossen in de prachtige bossen van Driebergen. Deze bijeenkomst stond in het teken van kwaliteit. Dit kwam zowel tot uitdrukking in de vorm van het programma van de dag, alsook in de inhoud. De vorm van het programma zat kwalitatief sterk in elkaar met een goede balans tussen presentaties, interactieve sessies en teambuildingsopdrachten. Dit alles werd ondersteund door uitstekende catering. Kwaliteit stond ook inhoudelijk centraal. Dit werd onderstreept door de gastspreker van deze dag, namelijk dr. Niels van Nieuw Amerongen RA, associate professor Auditing & Assurance bij Nyenrode Business Universiteit, eigenaar van advies- en trainingsbureau V&A en lid van de Accountantskamer.

 

Valkuilen en missers

In het ochtendprogramma nam Van Nieuw Amerongen ons mee langs de veelvoorkomende valkuilen en missers in de controle met specifieke aandacht voor opbrengstverantwoording. Afsluitend werd in groepjes een casus besproken. Per fase van de controle werden een aantal belangrijke aandachtspunten benoemd, zoals integriteit, onafhankelijkheid en frauderisico’s.

Het doel van deze ochtend, onze vaktechnische kennis verhogen en theorie in praktijk brengen, werd ruimschoots behaald. En dit is ook nodig, want kwaliteit kan altijd beter. Zoals Niels terecht opmerkte: "je kan 99 dingen goed doen, maar één ding vergeten en dat is een show-stopper".

 

Competitie

Na deze leerzame ochtend kregen we een luxe lunch aangeboden. We moesten wel dooreten, want aansluitend werden we buiten verwacht voor een groepsfoto. Daarna verdeelden we ons in teams en gingen we onderling de competitie aan. We probeerden de hoogste bamboetoren te bouwen en om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Uiteraard was creativiteit en vooral samenwerken een belangrijk element. Want samen kom je verder!

Na deze onderbreking waren we weer opgefrist voor het vervolg van het middagprogramma over audit kwaliteit.

 

Samen leren

Een afwisselend programma met verschillende interne sprekers van Visser & Visser. De recente naamswijziging van Visser & Visser Audit naar heden Visser & Visser Audit en Assurance werd besproken. Vanaf heden vinden naast wettelijke controleopdrachten ook alle vrijwillige controleopdrachten, beoordelingsopdrachten en overige assurance-opdrachten vanuit onze afdeling plaats.

In de afgelopen periode heeft op diverse dossiers een interne review plaatsgevonden. We bespraken en oorzaakanalyse van de bevindingen hieruit.

Center IT & Data introduceerde een nieuwe IT-tool, waarmee je eenvoudig en snel data uit een PDF-document in Excel kunt zetten. Kortom, een geweldige tool die ons gaat helpen om ons werk nog beter te doen! Hierna volgde een korte uitleg over het nieuwe auditdashboard in Power BI. Aansluitend hierop gingen we in twee groepen uiteen en werd nagedacht over het nut van een auditdashboard voor de risico-inschattingswerkzaamheden gedurende de controle. Tot slot gingen we zelf aan de slag met het auditdashboard in Power BI en voerden we zelf een aantal analyses uit. De dag werd afgesloten met een borrel en heerlijke barbecue.

Al met al een leerzame dag, waarmee we een kick-start hebben gehad voor het nieuwe seizoen. Ik zie uit naar de volgende bijeenkomst!

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur