In mijn meterkast is de analoge meter vervangen door een digitale gas- en elektriciteitsmeter. Ik besluit een verbruiksmanager aan de meter te koppelen. Nu wordt besparen wel héél eenvoudig! Er zijn meerdere mogelijkheden om te monitoren. Zo zie ik wat mijn wasmachine kost. En hoeveel mijn vriezer verbruikt. Ik heb snel inzage in het sluipverbruik en neem tijdig maatregelen. Kortom: heel wat voordelen dus! Wel moest ik eerst een paar stappen nemen om inzicht te krijgen.

Zakelijk is het niet anders. Hoeveel inzicht heeft u in het sluipverbruik binnen uw onderneming? Weet u wat een medewerker uw onderneming kost en oplevert? Met onze verbruiksmanager krijgt u realtime inzicht in omzet, kosten en uren. Tijd dus om deze manager te installeren!

Welke stappen moet u hiervoor nemen?

 

1) Zoek naar sluipverbruikers

Inventariseer eerst uw softwarelandschap. Uw software moet geschikt zijn om te koppelen aan een slimme meter. Wellicht zal dus een aanpassing in de software gedaan moeten worden. Niet alle software is namelijk geschikt om te ontsluiten. Dat is jammer, want u betaalt in veel gevallen wel jaarlijkse licentie- en onderhoudskosten. Mogelijk is dit al uw eerste sluipverbruiker die jaarlijks (veel) geld kost en te weinig oplevert! Weggegooid geld dus.

 

2) Onderneem actie

Kijk kritisch naar uw huidige softwaresysteem. Is dit systeem niet geschikt voor een slimme meter? Dan helpen de adviseurs van Visser & Visser u bij het inventariseren naar de mogelijkheden om een slimme meter te installeren.

 

3) Installeer de verbruiksmanager

Wanneer blijkt dat uw huidige software niet geschikt is, zal een vervanging of aanpassing moeten plaatsvinden. Dit brengt éénmalig kosten met zich mee maar gaat u ook wat opleveren. Denk hierbij aan:

 • Een efficiencyslag op uw administratie;
 • Het beperken van handwerk met minder foutgevoeligheid. Resultaat: betrouwbare rapportages;
 • Realtime inzicht in de actuele stand van zaken.

Met een verbruiksmanager heeft u realtime inzicht. Hierdoor kan het sluipverbruik binnen uw onderneming worden teruggebracht. Dat is echter niet het enige. U bespaart ook op de volgende kosten:

 • Uw loonkosten: met een slim ingericht proces bespaart u op indirecte medewerkers. In veel gevallen kunt u af met minder medewerkers op de financiële administratie.
 • Uw accountantskosten: uw jaarcijfers kunnen sneller en goedkoper opgesteld worden. Bovendien krijgt u in plaats van een jaarlijks rapport continu inzicht in uw resultaten. Meer voor minder geld dus.
 • Uw licentie- en onderhoudskosten: u betaalt overzichtelijke abonnementsprijzen. Hierdoor voorkomt u onverwachte verrassingen.

 

4) Monitoren en maatregelen treffen

Nu wordt het leuk! Het monitoren kan beginnen. Met inzet van de slimme meter krijgt u realtime inzicht in:

 • Uren, uurtarieven en loonkosten per medewerker

        Doel: beter sturen op de prestaties per medewerker;

 • Omzet en marges

        Doel: het sluipverbruik binnen bepaalde omzetgroepen inzichtelijk krijgen;

 • Normen en budgetten

        Doel: u houdt uw kosten in de grip.

 

Kortom: heel wat voordelen dus. Ga het gesprek aan met één van onze adviseurs die u helpt bij het installeren van de juiste verbruiksmanager voor uw organisatie!

 

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
 • Icon Copy 3 Professioneel advies
 • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
 • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur