Bent u tandarts, orthodontist of mondhygiënist en droomt u van een eigen praktijk? Dat is mooi! Maar weet u ook wat er allemaal komt kijken bij de start of een overname van een praktijk? In de online masterclass ‘Start of overname van een mondzorg praktijk’ krijgt u praktische handvatten die u helpen om uw droom praktijk te realiseren.

De masterclass wordt georganiseerd door ABN AMRO in samenwerking met onder andere Visser & Visser.

Programma

  • De financiële kant van het overname proces (door Harro de Haan, Visser & Visser): Waarop let ik in de verkennende gesprekken? Hoeveel goodwill betaal ik? En waarvoor eigenlijk? Welke manieren van overnemen zijn er en hoe toets ik de haalbaarheid? Deze en meer financiële zaken belicht Harro de Haan.
  • De inrichting van de praktijk (door Piet Vera, Dentalair): Wat zet ik in mijn Programma Van Eisen? Hoe beoordeel ik de praktijkinrichting van een bestaande praktijk? Welke vormen van huisvesting zijn er? Hoe bepaal ik de waarde van bestaande apparatuur? Deze en meer praktische vragen omtrent de inrichting van uw praktijk beantwoordt Piet Vera.
  • De nieuwe praktijk (door Alexander Tolmeijer, Dentiva): Jouw nieuwe praktijk moet ook bij jou als tandarts passen. Hier kom je achter door jezelf een aantal vragen te stellen: Welke richting wil ik op met mijn praktijk? Welke kengetallen horen daarbij? Als ik met een collega over de overname in gesprek ga, waar moet ik dan, los van de cijfers, op letten ? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden laat Alexander Tolmeijer zien welke keuzes er zoal te maken zijn bij het starten van een nieuwe praktijk.
  • De financiering (door Arjan Wijnands, ABN AMRO Bank): Waarop let de bank bij de beoordeling van mijn ondernemingsplan? Op welk moment ga ik in gesprek met de bank? Hoe stel ik een financieringsplan op? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden neemt Arjan Wijnands u mee door het financieringstraject bij de bank.
  • Focus op de zorg ná de start van uw praktijk (door Sander van Boxmeer, Infomedics): Met welke partijen heb ik als zorgondernemer te maken? Hoe werkt het declaratieproces? Op welke kengetallen ga ik mijn praktijk sturen? Hoe zorg ik dat ik focus hou? In het laatste onderdeel van de masterclass belicht Sander van Boxmeer deze en meer praktische vragen over het traject ná uw start als zelfstandig ondernemer. 


Dit jaar is een online editie met twee bijeenkomsten op donderdag 5 en 12 november. 

Meld u aan

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur