Blog

Klanten vertellen: Skippy-Rent evenementenverhuur

Geplaatst op 3 november 2015
Door: Visser en Visser

Als we het terrein van Skippy-Rent oprijden is direct duidelijk dat we op het juiste adres zijn. Er staat een grote loods boordevol materiaal. Buiten staan vrachtwagens en karren klaar om alles te vervoeren. Het verhuurmateriaal komt en gaat.Skippy-Rent zorgt niet alleen dat de producten netjes bij de klant worden geleverd, het is ook de bedoeling dat alle spullen weer in goede staat terugkomen. Het bedrijf kent een duidelijke tweedeling: machineverhuur en evenementenverhuur. Op het eerste gezicht een geoliede onderneming die opgezet is door de nuchtere Gert Huisman. Uiteraard zijn er processen die verbeterd kunnen worden. Voor procesoptimalisatie en efficiency raadpleegt de Barneveldse ondernemer Visser & Visser. Naast een accountant vindt hij in collega's Henry van Hattem, Chris Dijkstra en Jaap van Beek ook adviseurs die hem een stap verder helpen.

Meubelzaak


Het verhaal van Skippy-Rent begint bij een kangoeroe. Dit logo heeft al voor veel herkenning gezorgd. Natuurlijk zijn wij erg benieuwd hoe een verhuurbedrijf op het idee komt om een kangoeroe als logo te gebruiken. 'Onderscheiden' is het toverwoord. Gert Huisman noemt dit diverse malen als we met hem in gesprek zijn. De bedrijfsnaam was tijdens het prille begin 'Huisman Verhuur'. Die naam loopt niet zo lekker, vond Gert Huisman. Ineens dacht hij aan een leuke meubelzaak waar hij voorheen als vertegenwoordiger af en toe kwam. Dat was een hippe zaak en die heette Skippy Meubel. En zo begon de bedrijfsnaam steeds meer vorm te krijgen. Skippy Verhuur klonk niet, dus werd het uiteindelijk Skippy-Rent en zo heet het verhuurbedrijf al meer dan 20 jaar. Skippy-Rent is vanaf 1995 gestart met machineverhuur en, na een overname in 2000, met evenementenverhuur.

skippy-rent

Rijdende showroom


Al van jongs af aan wilde Gert Huisman voor zichzelf beginnen. Toen hij al jong in loondienst kwam wist hij al dat hij niet lang bij een baas zou blijven werken. Hij miste de voldoening. Als vertegenwoordiger in de meubelbranche kwam hij veel in Duitsland. Daarheen reed hij met een vrachtwagen die was omgebouwd tot showroom met daarin de producten die hij verkocht. Steeds vaker kreeg hij de vraag of hij deze vrachtwagen wilde uitlenen. Zijn baas had goede redenen waarom de rijdende showroom toen niet werd verhuurd. Dankzij de vragen die hij in Duitsland kreeg heeft Gert Huisman besloten om voor zichzelf te beginnen met een showroomvrachtwagen in Nederland. Hij reed hiermee het hele land door, het werd een succes. Hij deed de planning van de auto's en ging in 1995 ook machines verhuren. Hij nam een verhuurbedrijf over en Skippy-Rent werd groter en groter. Zo zijn er nu vestigingen in Ede, Barneveld en Harderwijk.

Welke formule ging er schuil achter deze groei?


"Wij verkopen geen nee" licht Gert Huisman toe. "We zijn er voor de klant en zetten alles op alles om aan zijn wensen te voldoen. Ook al gaat dat gepaard met drukte, stress en 's avonds werken." De evenementenverhuur kent namelijk een hoogseizoen en een laagseizoen. De machineverhuur is veel constanter. De showroomvrachtwagens rijden inmiddels niet meer rond, de focus ligt nu op evenementenverhuur en machineverhuur.

Experience


Sinds vorig jaar biedt Skippy-Rent ook complete facilitaire diensten. Deze formule heet OneStopShop4Events en is een groot succes. Klanten kunnen hun hele evenement op één adres laten verzorgen. Trots vertelt Gert Huisman dat ook de website is vernieuwd en daarop is aangepast. ?Klanten willen soms weten hoe het evenement eruit gaat zien, daarom hebben we ook Skippy-Rent Experience opgezet. Deze tool maakt direct duidelijk hoe de aankleding eruit gaat zien?. We vragen ons af of het niet veel handiger is om op één product te focussen. "Nee, er worden geen keuzes gemaakt" is het directe antwoord. Waarom niet? "Het één versterkt het ander", licht Gert Huisman toe. "De machineverhuur wordt namelijk ook ingezet bij de evenementen, denk aan hekwerk, aggregaten en verwarming". Het is dus duidelijk dat de verhuurafdelingen elkaar aanvullen en een mooie combinatie vormen.

Toekomstdromen


We zijn benieuwd wat de ambities van Gert Huisman zijn voor de toekomst. Hij vertelt hier graag over. "Er loopt een traject, waarbij het mogelijk is dat er op termijn veel vestigingen, verspreid door heel Nederland, ook op onze formule gaan draaien. Dat zou fantastisch zijn, maar dat zijn nu alleen nog toekomstdromen" besluit de nuchtere ondernemer.

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie