Blog

Starten van een bedrijf in Dubai: vanuit bv of prive?

Geplaatst op 4 januari 2016
Door: Mr. Chris Dijkstra

Wanneer je de beslissing hebt genomen om een bedrijf in Dubai op te zetten, loop je tegen verschillende keuzes aan die gemaakt moeten worden. In eerdere blogs ging ik daar al op in.Vandaag gaat het over de vraag of je het opzetten van een bedrijf in Dubai beter vanuit privé dan wel beter vanuit een bv kunt laten plaatsvinden. Uiteraard hangt dit van de situatie af. Indien je in Nederland woont en ook in Nederland al een onderneming hebt zal het over het algemeen niet voor de hand liggen om de setup vanuit privé te doen.

Setup vanuit privé


Wanneer je vanuit privé (voor tenminste 5%) aandeelhouder bent van een LLC of Free Zone Company in Dubai, wordt dit voor belastingheffing in Nederland gezien als een zogenaamd aanmerkelijk belang. Dit betekent dat over dividenduitkeringen op en verkoopwinst van de aandelen van de Dubai-entiteit 25% inkomstenbelasting is verschuldigd.

Setup vanuit bv


Op het moment dat de aandelen door een Nederlandse bv worden gehouden, dan vallen dividenden en verkoopwinsten op aandelen in beginsel onder de deelnemingsvrijstelling. Dit betekent dat de winsten dan onbelast kunnen worden uitgekeerd naar Nederland (de Nederlandse bv), ondanks het feit dat in Dubai geen winstbelasting is betaald. Hiervoor is het wel van belang dat de entiteit in Dubai voldoende ?substance? heeft. De opbrengsten moeten ook daadwerkelijk door de entiteit daar worden gerealiseerd.

Een setup vanuit de bv geeft over het algemeen ook een betere vennootschappelijke structuur, maar is praktisch minder eenvoudig. Wij helpen u echter graag om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Benieuwd naar meer informatie over zakendoen in Dubai? Kijk dan hier.

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie