Blog

In gesprek met Transfer Solutions: ‘Samen kennis en successen delen’

Geplaatst op 18 december 2017
Door: afdeling-communicatie

Transfer Solutions is een bedrijf dat IT-oplossingen op maat levert en technologie werkbaar maakt. Jurgen Duijster en Marieke van der Spek van Transfer Solutions vertellen over hun samenwerking met Leo van der Stelt, Christel Kraaijeveld en Gerda Heurter van Visser & Visser. "De overeenkomst? Bij de start van een opdracht lopen we allebei eerst op de werkvloer rond om te kunnen begrijpen wat de klant precies doet en van ons nodig heeft."

Hoe zouden jullie Transfer Solutions omschrijven?
Jurgen: Wij zijn een community van professionals. Onze medewerkers voelen zich goed in de groep. We doen dit net als Visser & Visser vanuit het perspectief ‘samen kom je verder’. We delen kennis en successen met elkaar. Een andere kernwaarde van ons bedrijf is de kwaliteit van onze solutions. Als je een Oracle-partner zoekt, ontvang je bij Transfer de professionaliteit van een groot kantoor en de cultuur van een klein bedrijf.

Leo: Transfer heeft de beste kennis in huis en communiceert dit heel duidelijk naar haar klanten.

Marieke: Er is echt een klik tussen Visser & Visser en Transfer.

Jurgen: Jullie zijn namelijk qua DNA vergelijkbaar met ons. Jullie denken ook kritisch mee met de ondernemer, staan naast de ondernemer en blijven jezelf. Op alle vakgebieden is sprake van goede expertise. Jullie zijn professioneel in het vak en benaderen de klant altijd op vriendelijke wijze.
Transfer Solutions is een ICT bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen en beheren van met Oracle- en OutSystems-technologie gebouwde maatwerkapplicaties.

Waarin maakt Visser & Visser als accountant het onderscheid?
Jurgen: Voor ons is dat het vragende karakter. Het willen weten hoe de onderneming in elkaar steekt en een spiegel voorhouden op basis van hun ervaringen bij andere klanten. Jullie zijn niet belerend, maar professioneel kritisch meedenkend. Ik bewonder jullie, omdat jullie kritisch zijn en relationeel een goede band op weten te bouwen met de klant.Visser & Visser wil weten hoe de onderneming in elkaar steekt en een spiegel voorhouden op basis van hun ervaringen bij andere klanten.Marieke: Toen Van Noord Accountants werd overgenomen door Visser & Visser vond ik het wel spannend wie in het vervolg de controle kwam uitvoeren. Het ging achteraf gezien allemaal heel prettig en we werken heel fijn samen met Leo en Gerda. Vanaf september is Christel ook betrokken bij de werkzaamheden voor Transfer. Het samenwerken met haar ervaren we ook als heel prettig.

Leo: Wij geven onze medewerkers mee dat je moet proberen je te verdiepen in de klant.

Christel: Zo vragen wij altijd om een rondleiding door het bedrijf. Op die manier begrijpen we beter wat de klant doet en hoe de processen en daarmee de cijfers tot stand komen.

Jurgen: Leuk om te horen, want Transfer doet precies hetzelfde. Wij gaan ook bij offertes of bij de start van opdrachten eerst op de werkvloer kijken bij de klant en rondlopen om te kunnen begrijpen wat de klant precies doet en van ons nodig heeft.

Leo: De randvoorwaarde voor dit succes is wel dat je teamwisselingen zoveel mogelijk probeert te voorkomen.

Jurgen: Dat is inderdaad lastig want de ontwikkeling op de markt is dat steeds meer vraag op individueel niveau komt.

Hoe gaan beide bedrijven om met talentmanagement?
Leo: Wat dat betreft zijn Transfer en Visser & Visser een beetje hetzelfde. Het blijft een strijd om kwalitatief goed personeel te werven.Het blijft een strijd om kwalitatief goed personeel te werven.Jurgen: Bij Transfer worden junioren zoveel mogelijk met een senior op pad gestuurd. Ze hebben circa twee jaar opleiding nodig, voordat ze zelfstandig op projecten ingepland kunnen worden. Met het risico dat ze na die twee jaar een andere werkgever gevonden hebben als ze bij Transfer geslaagd zijn voor hun opleiding.

Gerda: Het voordeel bij Visser & Visser is dan dat wij als junioren wel onderdeel zijn van een team. Dit is bij Transfer bijna niet mogelijk.

Wat vergeten jullie nooit meer van Visser & Visser?
Marieke: De RIB experience! Tijdens de Haringparty van Visser & Visser was er ook een RIB die ons met hoge snelheid over het water vervoerde. Dat was echt geweldig!

Jurgen: Ik zeg altijd maar: ‘geschiedenis maak je door leuke ervaringen en belevenissen op te bouwen’

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie