Blog

Eindejaarstips 2017: welke maatregelen neemt u dit jaar nog?

Geplaatst op 28 november 2017
Door: mr.drs. Jan Kieviet

Het jaar 2017 ligt grotendeels achter ons. De jaarwisseling komt in zicht, de eerste oliebollenkramen zijn alweer gesignaleerd. Een goed moment om terug te kijken op het jaar 2017. Vooral ook een goed moment om u te beraden op de acties die u nog dit jaar moet nemen om het jaar fiscaal gunstig af te sluiten. 

Bespaar in 2017 nog geld met onze eindejaarstips


2017 en het kabinet Rutte III


Terugkijkend op het jaar 2017 herinneren we ons een Prinsjesdag met weinig verrassingen. Dat kon ook eigenlijk niet anders omdat het Belastingplan 2018 werd aangeboden door een demissionair kabinet. Nieuws kwam er wel toen in oktober het regeerakkoord werd gepresenteerd door het nieuwe kabinet Rutte III. Diverse belangrijke maatregelen werden aangekondigd.

Een deel van die maatregelen betreft wijzigingen of aanvullingen op het Belastingplan 2018 en zal al per 1 januari 2018 ingaan. De meeste plannen hebben een ingangsdatum vanaf 2019. Een deel van die plannen zal waarschijnlijk nog wijzigen of zelfs sneuvelen tijdens de parlementaire behandeling.

Welke maatregelen neemt u dit jaar nog?


Ik kan me goed voorstellen dat het u duizelt van alle maatregelen.

  • Hoe neemt u temidden van deze brij van regels de juiste beslissingen?

  • Welke actie moet u nog nemen in 2017?

  • En wat moet u juist uitstellen naar 2018 of 2019?


fiscale maatregelen 2017


Fiscaal gunstig het jaar 2017 afsluiten


Om u te helpen bij het optimaliseren van uw fiscale positie hebben wij een aantal belangrijke tips en aandachtspunten op een rij gezet. Hiermee kunt u bepalen wat u nog te doen staat om fiscaal gunstig het jaar af te sluiten. Uiteraard zijn dit algemene tips. Net als bij een maatpak geldt dat het beter past als het speciaal voor u op maat gesneden is. Laat u daarom op maat adviseren door uw adviseur van Visser & Visser.

Heeft u straks de juiste maatregelen genomen en staan de oliebollen op tafel? Dan wens ik u alvast een goede jaarwisseling toe!

Benieuwd naar de eindejaarstips 2017? Ga naar www.visser-visser.nl/eindejaarstips

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie