Blog

‘Wil je bij de beste horen? Dan zul je met de besten moeten werken’

Geplaatst op 4 oktober 2017
Door: afdeling-communicatie

Het kantoor van Visser & Visser in Goes groeit hard. Pas 3 jaar geleden opende deze vestiging haar deuren. Intussen werken er dertien medewerkers en zijn er twee vacatures: voor een junior teamleider en een junior belastingadviseur. Hans Everse (vestigingsleider) en Jan Kieviet (senior belastingadviseur en vestigingsleider in Middelharnis) tonen waarom dit kantoor zo succesvol is.  “Jongens, wat hebben we toch een prachtig vak.” Jan Kieviet straalt als hij de woorden uitspreekt. “Wij mogen elke dag ondernemers bijstaan en hen helpen beter presteren. Dat geeft me zoveel energie!” De jonge vestigingsleider van Middelharnis is vandaag op bezoek bij zijn collega Hans Everse in Goes. Een vestigingsleider die ook vol energie op de werkvloer zit en zijn kantoor flink ziet groeien. In de lichte kantoortuin in Goes zit Hans tussen zijn medewerkers. “We zitten gezamenlijk in een kantoortuin, ongeacht de functie die je hebt. We zien elkaar, zijn open en transparant in alles wat we doen. Zo werken we ook. Samen bedienen we onze klanten. Met ieder zijn eigen rol.”

Geen papieren dossiers

Opvallend in de kantoortuin zijn -naast de gefilterde lichtinval door stijlvolle raambekleding- de schone bureaus. “Wij werken 100% digitaal en doen niet aan papieren dossiers. Dat maakt de werkplekken ook flexibel. Je kunt werken waar en wanneer je wilt. We geven onze medewerkers veel vrijheid en vertrouwen. Je kunt je eigen tijd indelen, werken in de kantoortuin of op een stilteplek”, vertelt Hans.
Wij werken 100% digitaal en doen niet aan papieren dossiers. Dat maakt de werkplekken ook flexibel. Je kunt werken waar en wanneer je wilt.

De open kantoortuin zorgt voor korte lijnen en een goede onderlinge sfeer. Dat uit zich niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten. Lunchen doet het team bijvoorbeeld altijd samen. “Ik hoor tijdens evaluatiegesprekken dat onze structuur en sfeer goed zijn. Dat vind ik heel belangrijk. Als een medewerker het naar zijn zin heeft, straalt ie dat uit naar zijn klanten. En goede medewerkers zorgen weer voor goede klanten.”

Innovatieve dashboards

Visser & Visser loopt graag voorop, vertelt Hans. “We zijn het enige accountantskantoor in Nederland met een directe ICT-partner. Dankzij Refine-IT hebben wij heel veel administratieve processen slim ingericht. We zijn hierdoor heel scherp in onze prijs, goed georganiseerd en in staat ons te focussen op onze adviesrol. Dankzij onze innovatieve dashboards zien we meer en kunnen we gericht daarop adviseren en scherp zijn.” Jan vult zijn collega aan: “Ondernemers verlangen dit ook van hun accountant. Zij willen elk denkbaar bedrijfsproces in de gaten kunnen houden. We moeten dus elke dag scherp zijn en er kort op zitten. Wij kijken continu vooruit hoe we zaken kunnen vernieuwen. Dat wordt erg gewaardeerd door onze klanten en verklaart mede dat Visser & Visser in 2016 met zo’n 12,5% omzetgroei de grootste autonome stijger was in de top 30 van accountantskantoren.” (bron: Accountancy Vanmorgen, september 2017)

Groeien in je functie

Groeien doet niet alleen het kantoor zelf. Ook de medewerkers krijgen hiertoe alle kansen. Jan noemt als voorbeeld zijn eigen loopbaan. “Ik ben 13,5 jaar geleden gestart bij Visser & Visser als afstudeerder. Al vrij snel kon ik mijn eigen richting kiezen. Wilde ik meer bezig zijn met vaktechniek, dan kon ik specialist worden. Wilde ik liever relatiemanager worden? Dan kon ik me meer gaan focussen op de klanten. Ik kreeg volop vertrouwen en ik heb mijn ambities waargemaakt. Ik ben intussen vestigingsleider. Toen ik startte bij Visser & Visser werkte er 80 man, intussen zijn dat er 260 over alle vestigingen verspreid. Met een gemiddelde leeftijd van 33 jaar zijn wij een jonge, snelgroeiende organisatie.”

‘Met elkaar onze klanten blij maken’

Hans ziet de onderlinge samenwerking binnen de organisatie als een sterk punt. “Ieder lid van ons team heeft zijn eigen gewaardeerde plek. Mét elkaar willen we onze klanten blij maken. Dat is echt onze slagkracht. Ik wil dat mijn mensen het beste uit zichzelf halen voor onze klanten. Bewust leggen we dan ook laag in de organisatie veel verantwoordelijkheid weg. Zo willen we onze mensen laten groeien. Die groei gaat uiteraard zo snel als dat je zelf wilt.” Jan vertelt dat collega’s binnen Visser & Visser elkaar aanvullen waar dat nodig is. “We zetten onze specialistische kennis binnen het hele bedrijf in. In principe heb je dus een vaste standplaats in Goes, maar als je een specialist bent op een bepaald vlak kun je ook elders ingezet worden. Kennis is alles in ons vak.”

‘We gaan voor de beste mensen’

De opleidingsmogelijkheden binnen Visser & Visser zijn divers. Medewerkers kunnen via e-learning onbeperkt hun kennis uitbreiden. Daarnaast volgen alle junior belastingadviseurs het NOB-traject. Hans: “De leergierigheid op de werkvloer is groot. Collega’s willen goed presteren en nemen zelf initiatief om veel te leren. We gaan bij sollicitanten ook echt voor de beste mensen. Wil je bij de beste horen, dan zul je met de besten moeten werken. We zoeken dus actieve mensen voor wie niks te veel is. Geen klokkijkers. Mensen die ervoor willen gaan en het maximale uit zichzelf halen. Dat is goed voor onze klant. En het werkt twee kanten op. Door een creatieve, leergierige houding krijg je bovendien ook innovatieve klanten. Het is ontzettend leuk om daarvoor te mogen werken.” Team Visser & Visser Goes

Een grote brok kennis

De fiscalisten binnen Visser & Visser houden tweewekelijks via Skype vaktechnisch overleg. Alle vestigingen loggen dan in. “Toen ik startte bij Visser & Visser waren we met 4 fiscalisten. Intussen zijn dat er 30.  Een grote brok kennis bij elkaar die de vakliteratuur van dat moment bespreekt en de uitdagingen bij onze klanten. Het leuke is overigens dat de voorzittersrol rouleert. Je ziet dan jonge collega’s zich opeens ontpoppen tot een natuurlijke leider. Mooi is dat”, vertelt Jan.
"Je ziet jonge collega’s zich opeens ontpoppen tot een natuurlijke leider"

Naast het tweewekelijks beraad houdt Visser & Visser zes keer per jaar een vaktechnische bijeenkomst. “Aan de hand van een actueel onderwerp komt meestal een hoogleraar met veel praktijkervaring op locatie een interne cursus geven. Dit is niet alleen goed voor het onderling contact, we verbreden ook echt onze kennis op deze dagen”, aldus Jan.

Mooie uitdagingen in Goes

Voor sollicitanten in Goes liggen mooie uitdagingen te wachten. Fiscalist Jan vertelt over de mooie innovatiebox die innovatieve ondernemers fiscaal voordeel kunnen opleveren. “Wij hebben veel bedrijven in deze hoek, dus passen die innovatiebox regelmatig toe. Het is gaaf als je met Belastingdienst een afspraak hebt kunnen maken. Het is namelijk altijd maatwerk. En daardoor ook zo leerzaam voor juniormedewerkers.”

Taken voor een junior

Hans vult zijn collega aan: “Doordat we ook voor veel familiebedrijven werken heb je als junior ook regelmatig te maken met het herstructureren van bedrijfsstructuren. Dus hoe moet een opvolging van vader op zoon eruitzien of hoe breng je een nieuwe activiteit in? Een junior bereidt het advies voor. Jij gaat dan in de schoenen van de ondernemer staan en komt met een advies waar onze klant blij van wordt. Met een senior bespreek je daarna wat de verschillende opties betekenen. Zo maak je samen een optimaal advies. Als je deze denk- en werkwijze snapt, nodigen we je van harte uit om te solliciteren in Goes.” Jan knikt enthousiast: “Samen gaan we dan het mooiste vak vervullen dat er is.” Wil je ook werken bij Visser & Visser in Goes? Kijk dan hier voor de vacatures.

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie