Blog

Fiscaal voordeel van circa € 3.900? Laat geen geld liggen met de investeringsaftrek!

Geplaatst op 25 september 2017
Door: Dirk Verheul AA

Het CBS meldde onlangs dat het volume van investeringen in materiële vaste activa bijna 17% hoger is dan vorig jaar. Inmiddels schiet het jaar 2017 alweer op. Tijd om de balans eens op te maken! Hoeveel heeft u dit jaar al geïnvesteerd? Heeft u de meest optimale drempel al benut? Het kan flink wat netto voordeel opleveren om dit eens na te gaan voor uw onderneming!

Investeringsaftrek en de investeringsdrempel

Voor investeringen gelden verschillende drempels. Door rekening te houden met de hoogte van de investeringen kunt u fiscaal voordeel halen. Hiervoor is het van belang dat u slim investeert. Stel dat u dit jaar een investering heeft gedaan van € 1.500 (ex. btw), dan is deze investering te laag om in aanmerking te komen voor investeringsaftrek. Dat is jammer! Vooral wanneer u begin volgend jaar opnieuw een investering van deze omvang doet. Dan loopt u twee jaar achter elkaar een aftrek mis. Sterker nog... U laat geld liggen! Laat geen geld liggen met de investeringsaftrek

Investeringsaftrek: wat moet ik minimaal investeren?

Ga eens na hoeveel investeringen u dit jaar heeft gedaan aan de hand van uw inkoopfacturen. Of vraag uw boekhouder om dit eens in kaart te brengen. Het minimale bedrag dat voor aftrek in aanmerking komt is een investering van €450. Tel de facturen op en zorg dat u minimaal €2.301 investeert voor 31 december. Dan kunt u gebruik maken van 28% aftrek op uw belastbaar resultaat.

Wanneer heb ik maximaal voordeel?

Ook als u meer geïnvesteerd heeft dan €2.301 is het interessant om uw nota's eens op te tellen. Kijk in onderstaande tabel van de Belastingdienst. Misschien zit u al tegen één van de drempels aan en is het beter om dit jaar (indien mogelijk) te stoppen met investeren. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2017 Stel dat u dit jaar €56.000 hebt geïnvesteerd en voor volgend jaar weinig of geen grote investeringen verwacht. Dan is het beter om uw volgende investering uit te stellen tot volgend jaar. Dan heeft u maximaal recht op investeringsaftrek ter grootte van €15.734.
Het voordeel kan netto maar liefst oplopen tot ruim €3.900 bij een belastbare winst boven de €200.000. Bij een belastbare winst tot €200.000 bedraagt uw maximale netto voordeel circa €3.100.

Dit voordeel blijft hetzelfde tot een investeringsdrempel van circa €104.000. Daarboven loopt het voordeel terug tot nihil bij een investering van circa €312.000. Dan heeft u geen recht meer op investeringsaftrek. Investeer daarom slim en maak een goed investeringsplan. Wij helpen u graag bij het maken van een investeringsplan waarbij u maximaal fiscaal voordeel kunt behalen. Investeringstabel 2017 Op de site van de Belastingdienst kunt u meer informatie vinden over de voorwaarden voor investeringsaftrek.

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie