Blog

Marcel Fierens, partner Visser & Visser: ‘Persoonlijke aandacht en betrokkenheid staan bij ons altijd voorop’

Geplaatst op 19 september 2017
Door: visserbeheerder

Het kantoor van Visser & Visser in Dordrecht verhuist maandag 25 september naar businesspark Amstelwijck. Het nieuwe onderkomen maakt de accountants en belastingadviseurs nóg toegankelijker. “Dat is precies wat we willen uitstralen”, zegt partner Marcel Fierens. “We zijn lokaal betrokken en staan mensen met raad en daad bij.” Wie de kantoorvilla op het businesspark binnenwandelt, wacht een exclusief, persoonlijk ontvangst. “Die uitstraling miste we een beetje in het oude pand”, vindt Marcel. “We hadden wel een receptie, maar in een bedrijfsverzamelgebouw blijft het voor bezoekers altijd zoeken of ze wel goed zitten. Die uitstraling is op het nieuwe adres stukken beter.” Persoonlijke aandacht en betrokkenheid zijn volgens Marcel kernwaarden in de dienstverlening van Visser & Visser. “We zeggen niet alleen dat we aandacht voor onze klanten hebben, maar tonen dat ook. We trekken écht samen met onze klanten op en helpen hen zo verder. Wat is iemands drijfveer? Waar droomt hij over? Maar ook: waar ligt hij wakker van? Door gezamenlijk te werken aan de antwoorden op deze vragen, helpen we ondernemers vooruit. 'Samen verder met Visser & Visser' is niet voor niets onze slogan.”

'We zeggen niet alleen dat we aandacht voor onze klanten hebben, maar tonen dat ook.'


Fullservice dienstverlening

Marcel vertelt dat Visser & Visser in het nieuwe kantoor het vertrouwde fullserviceconcept voortzet. “We geven adviezen op fiscaal gebied, HRM en salarisadministratie. We verrichten audits, begeleiden bedrijfsoverdrachten en overnames en staan ondernemers bij met actuele stuurinformatie met behulp van KPI-dashboards. Onze dienstverlening blijft dus hetzelfde, maar het nieuwe, moderne pand ondersteunt onze medewerkers wel in alle opzichten hun flexibele manier van werken. Dat is erg prettig natuurlijk.” Hij benadrukt: “Op welke locatie we ook werken, het is onze taak om mensen met raad en daad bij te staan én hierbij ons empathisch vermogen te tonen. Ik merk dat met name binnen het MKB veel ondernemers weinig mensen hebben waar ze écht hun hart bij uit kunnen storten over werkgerelateerde zaken. Wij bieden daarom graag dat luisterende oor. En daarnaast kunnen we natuurlijk goed adviseren over zaken als financiering, fiscaliteit en testamenten. Die combinatie is bewezen succesvol.”

'Op welke locatie we ook werken, het is onze taak om mensen met raad en daad bij te staan én hierbij ons empathisch vermogen te tonen.'


Persoonlijke aanpak

De persoonlijke aanpak van Visser & Visser maakt de accountants en belastingadviseurs geliefd bij familiebedrijven. “We onderscheiden ons ook zeker met onze hands-on mentaliteit. We steken graag de handen uit de mouwen. Ons credo is aanpakken. Die mentaliteit wordt gewaardeerd, juist door familiebedrijven. We spelen graag open kaart. Simpelweg omdat het de dienstverlening ten goede komt.” Marcel ziet de rol van Visser & Visser als die van een spin in het web. “Je moet als adviseur oog hebben voor alle aspecten: continuïteit van de onderneming, aandacht voor de ontwikkelingen binnen de familie, aandacht voor de ondernemer en nog zoveel dingen meer. Transparantie is een voorwaarde om dat streven te laten slagen, van beide kanten. Ik merk over het algemeen dat het vertrouwen al snel heel groot is wanneer wij bij familiebedrijven aan tafel zitten. We durven dingen te benoemen. Dat is een kracht van Visser & Visser.”

'Je moet als adviseur oog hebben voor alle aspecten: continuïteit van de onderneming, aandacht voor de ontwikkelingen binnen de familie en aandacht voor de ondernemer.'


Hij benadrukt dat het belangrijk is om altijd hoofdzaken van bijzaken te kunnen onderscheiden. “Zijweggetjes zijn best te bewandelen, als je de hoofdstraat maar niet uit het oog verliest. Je moet bovendien eerlijk naar elkaar zijn. Communicatie en vertrouwen: dat is de kern. Aan verborgen agenda’s of onrealistische verwachtingen heeft niemand iets aan het einde van de rit. Soms moet je gewoon durven zeggen als iets niet werkt wat iemand graag wil.”

Kennis van branches

Visser & Visser is werkzaam in alle branches in de Drechtstreden, met een sterke focus op eerstelijns medici. “Het is van groot belang om kennis te hebben van de branche waarin je klant werkzaam is. Je kan de ondernemer en zijn bedrijf dan beter begrijpen en adviseren. We investeren als kantoor in die kennis. Toch moet je als adviseur ook je beperkingen kennen. We schromen dan ook niet om specialisten in te schakelen, indien nodig. We zijn dan weer de spin in het web. Het sleutelwoord voor een duurzame samenwerking is vertrouwen. Op cruciale momenten moeten wij ons bewijzen als een meedenkende partner. Dat we daarin slagen, blijkt wel uit de reputatie die is opgebouwd en het grote aantal langdurige klantrelaties.”

Nieuw adres per 25 september 2017:

Amstelwijckweg 15 3316 BB DORDRECHT

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie