Blog

'Ontsnappen uit een Escape room' Kiem-Lien over het teamuitje van vestiging Oud-Beijerland

Geplaatst op 19 juli 2017
Door: Visser en Visser

Hoe test je de competenties van je personeel op een leuke, spannende en creatieve manier? In een escape room natuurlijk! Op donderdag 22 juni werd de vestiging Oud-Beijerland getest op communicatie, vertrouwen, samenwerking en stressbestendigheid. Niet door online-muis-klik-testen, nee het moest iets spannender. Tikkende tijdbommen ontmantelen, codes kraken, puzzels oplossen en dat allemaal onder tijdsdruk en een zenuwslopend muziekje op de achtergrond. En oh ja, het was inclusief maagtest, dit hele personeelsuitje speelde zich af op een boot…

Met één groep gingen we benedendeks eerst een speluitleg tegemoet waarin bloedserieus werd verteld dat we het veld ingestuurd zouden worden om ons land te verdedigen tegen een bomaanval. Ontsnapping was mogelijk door goede samenwerking en dat alles binnen 60 minuten! Daar stonden we dan met hoog opgetrokken wenkbrauwen en over elkaar geslagen armen. We wisten echt niet wat ons te wachten stond. Eenmaal gearriveerd in een donkere kamer met hier en daar wat uv-sfeerverlichting, wat zo miniem was dat we met ons mobieltje moesten bijschijnen, en een verrassende temperatuur van 30 graden gingen we met z’n allen op zoek naar aanwijzingen. Al snel werd ieders rol duidelijk. Zo onthulde zich daar leiders in de dop, maar ook de standvastige decoratieve muurbloempjes waren niet te missen.

'Ontsnapping was mogelijk door goede samenwerking en dat alles binnen 60 minuten!'Het ging verder dan alleen teambuilding, de partners van alle medewerkers waren namelijk ook aanwezig. Door lootjes te trekken (er waren namelijk twee escape rooms) werden sommige koppels van elkaar gescheiden, maar zo ontstond er juist een leuke samenwerking. Na 40 minuten dachten wij als team uitzonderlijk vreemd gedrag te spotten bij één van onze collega’s, we hadden het vermoeden dat hij een mol was of iets dergelijks… maar niets was minder waar, we liepen alleen vooruit op een volgend teamuitje: ‘Wie Is De Mol’.


Vrijgekomen energie


Met nog 48 seconden op de klok, lukte het uiteindelijk om de bom uit te schakelen en te ontsnappen. Heelhuids, bezweet doch gezond, verzamelden we ons weer fris en fruitig op het bovendek. Met de Euromast in onze achteruitkijkspiegels, verlieten we Rotterdam om met de vrijgekomen energie de overwinning te vieren bij Frank’s Tapasbar in Ridderkerk. Daar stond een uitgebreid tapas- en dessertbuffet voor ons klaar. Voor alles een tijd, en onder het genot van een glas Sangria was het moment daar om je collega’s van andere afdelingen, en hun partners, beter te leren kennen.

Het einde van een bijzonder leuke dag waarover nog vaak gepraat zal worden.

 

 

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie