Blog

Jacob van Oostenbrugge: “Ik doe nu dingen die ik drie jaar geleden nooit zou hebben gedaan”

Geplaatst op 15 juni 2017
Door: afdeling-communicatie

“Ik denk dat ik het buiten altijd al leuker vond dan binnen. Het contact met de ondernemers, de afwisseling van werkzaamheden. Als ik moet kiezen tussen een acquisitiegesprek voeren of een jaarrekening maken, dan kies ik voor het eerste. Hoewel ik natuurlijk geen autoverkoper ben.”Jacob van Oostenbrugge werkt sinds 2000 bij Visser & Visser. Tijdens zijn opleiding liep hij twee keer stage bij Visser & Visser in Middelharnis en daarna kwam hij in vaste dienst. “In Middelharnis werkten we toen met vijf mensen. We regelden veel zaken zelf, we hadden niet overal een specialist voor. Ik ben begonnen als beginnend assistent-accountant en uiteindelijk doorgegroeid naar zelfstandig assistent-accountant. Uiteindelijk werd ik ook relatiebeheerder, in een gecombineerde functie waarbij ik zowel op kantoor werkte als klanten bezocht.”

Beginnen waar anderen stoppen


Wat zijn leukste werkzaamheden zijn, vindt Jacob lastig om te benoemen. Na een tijdje nadenken zegt hij daarover: “Ik denk dat onze kracht ligt in het feit dat wij beginnen waar andere kantoren stoppen. Dit zijn vaak complexe vraagstukken. Daar haken andere kantoren af, terwijl we bij Visser & Visser daar juist beginnen!”
Onze kracht ligt in het feit dat wij beginnen waar andere kantoren stoppen.

Bedrijfsbreed advies


“Je moet denken vanuit het totale plaatje. Niet alleen financieel en fiscaal, maar ook organisatorisch.” Hoewel Jacob een financiële opleiding heeft, is zijn interesse breder. “Ik merk dat ik een gezonde bedrijfsbrede interesse heb. Ik heb daarvoor niet de theoretische achtergrond, maar inmiddels wel de ervaring. Laatst zat ik op verzoek van de ondernemer bij een sollicitatieprocedure voor een financiële functie. Dat is mooi om te doen, je helpt de ondernemer dan ook op een andere manier.”

De laatste twee jaar in Middelharnis vormde hij een prima koppel met collega Anton de Graaf. Jacob: “Ik had een goede band met hem en we vulden elkaar goed aan. Hij onderhield de externe contacten, terwijl ik de interne werkzaamheden verrichte. Het was een leuke tijd, maar ik wilde een nieuwe uitdaging.”

Overstap naar Goes


Die uitdaging kwam sneller dan gedacht. In 2014 nam Visser & Visser een vestiging in Gorinchem over. Eén van de partners, Hans Everse, woonde in Yerseke en daarmee leek een lang gekoesterde wens van Visser & Visser in vervulling te gaan om een vestiging in Zeeland te openen.

Jacob: “Ik kwam in gesprek met Hans en het klikte meteen. Hij vroeg of ik zin had om samen in Goes de vestiging op te bouwen. Daar heb ik wel even over na moeten denken. Het was aan de ene kant moeilijk om mijn klanten in Middelharnis achter te laten, aan de andere kant lag in Goes een mooie uitdaging.”

 

Jacob van Oostenbrugge Visser & Visser Goes

Pionieren op vertrouwde grond


Uiteindelijk nam Jacob het besluit om in Goes te gaan werken. “Het idee om te pionieren in een nieuwe markt klonk heel aantrekkelijk. De afwisseling van werkzaamheden sprak mij aan. In de eerste maanden moesten we echt alles zelf doen, omdat alles nog opgezet moest worden. We liepen bijvoorbeeld alle netwerkbijeenkomsten af. Dat laatste vond ik wel een minpunt, netwerken is niet zo mijn ding.”
In de eerste maanden moesten we echt alles zelf doen.

Jacob schrikt van zijn eigen woorden wanneer hij zegt dat het voelt alsof deze periode jaren geleden was, terwijl het kantoor in Goes in het najaar van 2014 de deuren opende. Jacob: “Het was een heftige periode. We deden alles met z’n tweeën met beperkte ondersteuning. Na drie maanden dacht ik weleens: waar ben ik aan begonnen?”

De uitdaging om iets op te bouwen bleek aantrekkelijker dan Jacob in eerste instantie dacht. Omdat hij in Zeeland woont, kende hij de omgeving al goed: “Er zijn wel verschillen tussen Middelharnis en Goes, maar ik vind het lastig om ze te benoemen”. Na enig twijfelen: “Misschien voelt het voor mij in Goes vertrouwder aan. Ik had mijn netwerk hier al een beetje opgebouwd.”

Naast de klant


“Ik kan nu wel zeggen dat ik mij ontwikkeld heb op meerdere vlakken. Samen aan iets bouwen en opbouwen geeft mij voldoening. Door mijn bredere perspectief kan ik een klant verder helpen, op allerlei gebieden. Eigenlijk zit ik altijd naast de klant, waarbij we samen zoeken naar de juiste oplossingen. Klanten waarderen dat ook. Ik word vaak door klanten gebeld met adviesvragen. Dan weet je dat het vertrouwen er is.”

De groei is er nog lang niet uit in Goes. Jacob wil met Visser & Visser verder groeien in Zeeland. “Het gaat goed en we zien nog volop kansen. Zelf wil ik ook doorgroeien. Ik wil nog beter en meer gaan adviseren. Daarbij ga ik mij commercieel nog verder ontwikkelen. Het leuke is dat ik nu dingen doe die ik drie jaar geleden nooit zou hebben gedaan.”

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie