Blog

Wilt u zekerheid of ontploffingsgevaar?

Geplaatst op 6 april 2017
Door: Robert van Beveren

Als professional wil ik nog wel eens de vergelijking maken tussen gebeurtenissen die zich voordoen in mijn leven en mijn werkactiviteiten. Zo ook afgelopen week toen op onverklaarbare wijze één van de airbags in mijn auto ontplofte.

Wachtend op vervangend vervoer vroeg ik mij af hoe dit had kunnen gebeuren en daarmee hoe dit voorkomen had kunnen worden. Naast de schrik van het moment ontstaat toekomstige onzekerheid, zoals verloren vertrouwen in auto’s, mogelijke financiële schade en eventuele schade aan de gezondheid.

De parallel met de jaarrekening werd door mij als auditspecialist al snel gemaakt. Onverwachte ongewenste verrassingen zijn niet altijd even goed voor de gezondheid, ook niet als ze zich voordoen in financiële informatie.

Betrouwbare cijfers

Als gebruiker van financiële informatie wilt u liever niet hebben dat in deze financiële informatie ongewenste verassingen zitten. En zeker niet wanneer u een belangrijke beslissing heeft gebaseerd op dit document. Daarom wilt u zekerheid dat de verkregen informatie klopt. Dat u die investeringsbeslissing neemt op basis van betrouwbare cijfers. Niet dat later blijkt dat de vertoonde voorraad niet verkoopbaar is of niet eens bestaat.

Bewust verkeerd getoonde informatie

Deze verassingen in financiële informatie kunnen ontstaan door fouten, wij zijn immers allemaal mensen. Maar helaas kan het ook voortkomen uit bewust verkeerd getoonde informatie om de gebruikers van deze informatie te misleiden. Ook dit fraudeleus handelen komt in onze tijd nog altijd voor.

Maar ik heb goed nieuws! Er is wat aan te doen.

Zuiver en betrouwbaar

Als accountants worden wij ingehuurd om deze fouten en mogelijke fraude te ontdekken en te corrigeren. Hierbij kijken wij niet alleen naar de uiteindelijke cijfers, maar meer nog houden wij ons bezig met de achterliggende processen binnen de organisatie. Hoe komt de informatie tot stand en welke maatregelen heeft de onderneming getroffen om de registratie van gebeurtenissen zuiver en betrouwbaar te houden? Door deze aanpak zien wij veel verschillende maatregelen die ondernemingen nemen om fouten of fraude tegen te gaan.

Hoe komt de informatie tot stand en welke maatregelen heeft de onderneming getroffen om de registratie van gebeurtenissen zuiver en betrouwbaar te houden?


Deze ervaring delen wij graag met u, om ook uw onderneming een stap verder te helpen in beheersing, en om uw organisatie gezond te houden. U als ondernemer wil namelijk een gezonde organisatie maar bent tevens ook verantwoordelijk voor deze gezonde organisatie.

Terugkomend op het voorval met de airbag: het afwikkelen van de schade na de ontploffing leidt tot weinig vreugde. Partijen gaan elkaar aansprakelijk stellen en laten de gebruiker in verwarring achter. Ook in dit geval is voorkomen beter dan genezen!

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie