Blog

Tax meetings: verdieping en verbreding van fiscale kennis

Geplaatst op 23 maart 2017
Door: mr. Manuèl de Jong

Voor een beginnend fiscalist is vaktechniek erg belangrijk. Ik ben daarom blij bij een kantoor te werken waar je volop de ruimte krijgt om je vaktechnisch te ontwikkelen. Binnen Visser & Visser houden we onze vaktechniek, naast externe cursussen, op twee manieren bij. Via Skype hebben we tweewekelijkse bijeenkomsten waarin we de recente vakliteratuur met elkaar bespreken. Daarnaast hebben we zes keer per jaar een tax meeting op onze vestiging in Gouda.

Manuel de Jong

Verdieping vakkennis


In een tax meeting staat een bepaald onderwerp uit de fiscaliteit centraal. Dat is vaak iets uit de actualiteit, denk bijvoorbeeld aan pensioen in eigen beheer of de Wet DBA, maar ook meer algemene onderwerpen komen aan bod. De bijeenkomsten worden altijd geleid door gerenommeerde fiscalisten uit de praktijk, veelal verbonden aan een Big 4-kantoor of als hoogleraar verbonden aan een universiteit. Dat zorgt voor diepgang in de cursus, waardoor je er altijd veel van opsteekt. Persoonlijk vind ik het prettige van tax meetings dat je niet alleen je vaktechnische kennis vergroot, maar je deze ook meer eigen maakt doordat de hoogleraar het onderwerp uitdiept. Daarnaast is een tax meeting leuk voor het contact en de kennisdeling met collega fiscalisten van andere vestigingen.

Werkzaamheden van een vestigingsfiscalist


Omdat de onderwerpen veelal actueel zijn pas ik de verworven kennis meteen toe in mijn dagelijks werk. Als vestigingsfiscalist in Gorinchem ben ik samen met de senior fiscalist verantwoordelijk voor de fiscale advisering van onze klanten. Gorinchem is een vestiging met veel dynamiek en de fiscale advisering is variërend.

In mijn werkzaamheden ben ik het aanspreekpunt voor fiscaal advies en bereid ik dit voor. De vragen rondom fiscaal advies kunnen van een klant afkomstig zijn, maar ook van een collega accountant die wil weten of hij een herinvesteringsreserve kan toepassen of een btw-vrijstelling, etc. Samen met de senior fiscalist maak ik er een eindproduct van. Een herstructurering, bedrijfsopvolging, verkoop, emigratie, btw, alles komt voorbij.

Meertalig


Omdat ik veel van talen houd en Engels en Duits spreek, houd ik me ook graag bezig met internationale vraagstukken. Die combinatie geeft mij veel energie en hebben mij tot nog toe al veel leuke adviestrajecten opgeleverd. Soms heb ik het geluk dat het onderwerp van een tax meeting precies aansluit bij een advies dat ik op dat moment aan het uitwerken ben. Beter kun je het niet hebben!

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie