Blog

Chris Dijkstra: 'Juiste verbindingen maken is een mooie uitdaging'

Geplaatst op 27 maart 2017
Door: mr. dr. Chris Dijkstra

Even bijpraten vanuit de vestiging in Dubai. Chris Dijkstra stuurt al bijna vijf jaar de vestiging van Visser & Visser in Dubai aan. Hij doet dit deels vanuit Nederland en daarnaast bezoekt hij gemiddeld één keer in de zes weken het team in Dubai.

Chris DijkstraWat voor werk verrichten wij in Dubai? Waarom Dubai?


In Dubai richten wij ons primair op de Nederlandse ondernemer die zaken doet in het Midden-Oosten. De cultuur in het Midden-Oosten is sterk face tot face gericht. Vanwege onze persoonlijke aanwezigheid in de regio kunnen we ter plekke voor onze cliënten de noodzakelijke dingen regelen. Dat is heel vaak nog door persoonlijk bij bijvoorbeeld autoriteiten langs te gaan. De bedrijfsstempel is hierbij een uiterst belangrijk attribuut.

Naast de werkzaamheden op locatie is het ook van belang om met de ondernemer na te denken over de optimale juridische structuur. Hierbij spelen ook fiscale aspecten een belangrijke rol. Nederland heeft een belastingverdrag met Verenigde Arabische Emiraten waar goed op moet worden ingespeeld.

Waarom dan Dubai zelf? Ik denk vooral omdat dit het meest actieve en innovatieve gebied is in de regio. Daarnaast is het gewoon het meest Westers. Vaak wordt Dubai wel het New York van het Midden-Oosten genoemd.

Wat doe je op een dag? (wat zijn je taken?)


De eerste dag in Dubai begint altijd met een overleg met het team. Alle zaken goed met elkaar op een rijtje zetten. Hoe komen we een stap verder? Welke dossiers blijven er hangen? Hoe loopt de acquisitie? Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen die op de website dienen te worden vermeld (www.watermillconsultants.nl)? De ontwikkelingen gaan razendsnel in Dubai.

Mijn resterende tijd gaat op aan besprekingen met ondernemers, bezoek aan banken en contacten met autoriteiten. Het is heel goed om daar je gezicht weer te laten zien en het zorgt er vaak voor dat dingen worden opgelost. Vertrouwen in elkaar is een belangrijke waarde in het Midden-Oosten.

Als de dag in Dubai voorbij is, is het in Nederland nog 3 of 2 uur vroeger. Vaak gaat de avond op aan het bijwerken van lopende zaken in Nederland.

Welke werkzaamheden en uitdagingen voor Dubai maken jou blij?


Over het algemeen word ik van werken sowieso blij. Je steeds aanpassen aan een nieuwe situatie en daarbij de juiste verbindingen maken is een mooie uitdaging. Ik vind het leuk om te schakelen tussen verschillende werelden. De ene dag zit je in de zandbak van het Midden-Oosten en de volgende dag 5000 kilometer verderop aan tafel met een lokale ondernemer in Barneveld.

Dat vind ik geweldig. Heerlijk je werk doen. Gewoon normaal jezelf blijven, maar stiekem een heel dynamische praktijk hebben!

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie