Blog

Jan Hoek van de branchegroep medici: Sector is volop in beweging

Geplaatst op 13 maart 2017
Door: Ingrid Beverloo

In het najaar van 2015 is de branchegroep medici opgericht. Hierdoor is alle kennis van de medische branche die bij specialisten van Visser & Visser aanwezig is gebundeld in één groep. Ondernemers profiteren door deze kennisbundeling: samen weet je meer! Zowel Jan Hoek (senior teamleider van vestiging Middelharnis) als Ingrid Beverloo (junior teamleider van vestiging Gorinchem) maken deel uit van de branchegroep medici. In dit blog interviewt Ingrid collega Jan, in een vorig blog waren de rollen omgedraaid.

Hoe is het brancheteam medici binnen Visser & Visser ontstaan?


Jan Hoek brancheteam mediciIn het najaar van 2015 hebben mijn collega Harro de Haan (vestigingsleider vestiging Gorinchem) en ik voor het eerst contact met elkaar gehad over onze klanten in de medische branche. Het aantal medische klanten in mijn klantenportefeuille groeide redelijk snel en ik wist dat dit bij mijn collega Harro de Haan ook het geval was. We zijn na ons eerste gesprek al snel tot de conclusie gekomen dat het gezamenlijk optrekken veel beter is dan alleen ‘het wiel uitvinden’. Samen kun je kennis delen, kennis opbouwen, overleggen, etc.

Er is een businessplan geschreven voor een branchesegmentatie voor de medische klanten. In het najaar 2016 hebben we de conclusie getrokken dat de pilot succesvol is en zijn we officieel het eerste brancheteam binnen Visser & Visser. Als brancheteam begeleiden we voornamelijk huisartsen, tandartsen, medisch specialisten, fysiotherapiepraktijken en gezondheidscentra.

Het brancheteam beschikt over specifieke kennis voor deze klantgroepen en volgt de ontwikkelingen, zodat we aansluiten op de actualiteiten waar de medisch ondernemer mee te maken heeft. Brancheteams zullen in de toekomst een groter onderdeel van onze dienstverlening worden. Inmiddels is ook het brancheteam advocatuur als pilot gestart.

Welke toegevoegde waarde leveren wij aan onze medische klanten?


Onze toegevoegde waarde leveren we door onze actuele kennis toe te passen binnen de financiële dienstverlening. Als voorbeeld hebben we een specifiek dashboard voor huisartsen ontwikkeld. Hierin staan o.a. kengetallen waarop een huisarts moet sturen: kengetallen die een huisarts klaarmaken voor de toekomst.

Daarnaast kan bij veel medici de automatiseringsgraad omhoog. Als brancheteam hebben we de kennis in huis om pakketten te koppelen, klanten te voorzien van actuele managementinformatie en meer nuttige informatie uit systemen te halen. Daarnaast hebben wij een groot netwerk in de medische praktijk opgebouwd.
Als brancheteam hebben we de kennis in huis om pakketten te koppelen, klanten te voorzien van actuele managementinformatie en meer nuttige informatie uit systemen te halen. 

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?


De medische sector is één van de grootste sectoren van ons land. Daarnaast is de sector volop in beweging. Als brancheteam medici binnen Visser & Visser staan we nog aan het begin, we zijn ruim 1 jaar bezig. Graag zou ik willen meehelpen met het verder laten groeien van ons brancheteam.

Wat vind je belangrijk in je werk? Wat zijn je drijfveren?


Belangrijk voor mij is een tevreden klant. Een klant is tevreden als hij of zij bediend wordt zoals verwacht, maar ook wat extra van ons meekrijgt. Belangrijk is dus proactief zijn, ervoor zorgen dat je van actuele (branche)ontwikkelingen op de hoogte bent, aandacht geven aan de klant op persoonlijk vlak, etc. Een tevreden klant is voor mij waardering op mijn werk.

Waar staat het brancheteam medici over vijf jaar?


De ontwikkelingen gaan momenteel snel. Vrijwel wekelijks verwelkomen we een nieuwe medische klant en/of hebben we contacten met prospects. Onze inzet heeft groei als doelstelling. Groei in het bedienen van de huidige klantgroepen, maar ook het gaan bedienen van nieuwe klantgroepen binnen de medische branche. Als de groei van de laatste maanden zich doorzet, verwacht ik dat we over 5 jaar met 15 collega’s binnen Visser & Visser medici werkzaam zijn.

De huidige groei betekent ook dat we op zoek zijn naar nieuwe collega’s die zich volledig willen richten op de activiteiten van Visser & Visser medici.
Ben je geïnteresseerd? Kijk dan snel bij onze vacatures.

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie